• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Yıl 2021 hala eşekle su taşıyan köyler var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'ın Kâhta ilçesine bağlı Akdoğan (Xeştur) köyü sakinleri aylardır su sorunu yaşıyor.

Yaşadıkları sorunu köylerini ziyaret eden HÜDA PAR Kâhta İlçe Başkanı İrfan Demiral ve beraberindeki heyete anlatan köylüler bir çözüm istiyor. 

Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkan Demiral, köyde bulunan tek kuyunun kuraklık nedeniyle kuruduğunu ve yeni bir kuyuya ihtiyaç duyulduğunu belirterek  yetkililere seslendi.

Yaşanan soruna ilişkin İl Özel İdaresi yetkilileri ile görüştüklerini aktaran Başkan Demiral, ilgili yetkililerin, soruna ilişkin ihalenin yapıldığını ve ihaleyi üstlenen firmanın bir ay içerisinde köye ait su sorununun halledileceğini aktardıklarını belirtti.

koy-4.jpeg

Köy Muhtarı Hüseyin Tümen, soruna ilişkin yetkililerle görüştüklerini ifade ederek, ihalesi yapılan çalışmanın bir an önce bitirilmesini istedi.

Köy sakinlerinden bazı kadınlar da yaşanan soruna tepki göstererek, "Yeter artık, 5 ay oldu köyümüzde su sorunu yaşıyoruz. Bu insanlar susuz bir şekilde ne yapacak? Bazılarımızın şekeri var, hastayız, sıkıntı yaşıyoruz. Önümüzde Kurban Bayramı var. Su olmasa ne yapacağız? Bir misafirimiz geldiği zaman da sıkıntı yaşıyoruz." şeklinde konuştular.

Köyde 70 hane ve 500 nüfusun olduğunu belirten Ahmet Yetiş, “Mart ayından bu yana susuz bir şekilde hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Köyümüzde, tarımda sulama için kullanılmak üzere sondaj vuran iki köylümüzün vesilesiyle su ihtiyacımızı giderebiliyoruz. Onlar da yarın 'sulama için su yetmiyor' derlerse köy halkı tamamen susuz kalabilir. Köyümüze en kısa zamanda bir su kuyusu yapılmasını istiyoruz. Başka bir kaynağımız da yok." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir