• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Dikkat.. Dikkat... TATBİKATTA TERÖRİST VAR! .
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

ABD'nin öncülüğünde düzenlenen ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 32 ülkeden binlerce askerin katıldığı Karadeniz'de yapılan "Sea Breeze 2021" askeri tatbikatı, Moskova’dan gelen tepkilere rağmen başladı. Tatbikat, 1997’den bu yana düzenlenen bu türdeki tatbikatların en geniş çaplısı.

Dev tatbikata katılan Türkiye, Mısır, Pakistan, BAE, Fas, Tunus, gibi İslam ülkelerin yanı sıra daha geçen ramazan ayında yüzlerce Filistinli masumu katleden terörist işgal rejiminin de katılması pes dedirtti.

NATO ve diğer uluslararası kuruluşların bunca vahşeti işleyen Siyonist işgal rejimini cezalandırması bir yana onu destekleyip aralarında yer vermesi kendilerinden bir şey beklemenin boşa kürek sallamak olacağını bir kez daha göstermiş oldu.

RUSYA 'İPTAL EDİN' ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Kırım'ı 2014 yılında işgal eden Rusya, tatbikatın “kendi egemenlik alanının çok yakınında” yapıldığını vurgulayarak geçtiğimiz hafta tepki göstermişti. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği tatbikatın iptal edilmesi çağrısında bulunurken, Rusya Savunma Bakanlığı da gerekli gördüğü takdirde ulusal güvenliğini savunmak için tepki göstereceğini duyurmuştu. Rusya Dışişleri Bakanlığı da, tatbikatın Karadeniz’deki güvenlik ihtiyaçlarına aykırı olduğunu belirtip, esasında Ukrayna’ya silah sokulmasının amaçlandığını belirtmişti.

NATO'ya katılma arzusunu saklamayan Ukrayna ise tatbikatın ana amacının, çok uluslu barış gücü ve güvenlik operasyonlarında ortak hareket edilmesi açısından deneyim kazanmak olduğunu savunuyor.

5 BİN ASKER, 30 GEMİ, 40 UÇAK

Karadeniz'deki tatbikat 1997’den bu yana her yıl yapılsa da, bu yıl en büyüğü düzenleniyor. İki hafta sürecek tatbikata birçoğu NATO üyesi olmak üzere Türkiye dahil 32 ülkeden 5 bin asker, yaklaşık 30 gemi ve 40 uçak katılıyor. Amerikan savaş gemisi USS Ross da katılan gemiler arasında.

Bu haberler de ilginizi çekebilir