• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Geleceğin teknolojisi ‘atölyeden’ çıkacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Her ilde kurulması planlanan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek gençleri yetiştirecek. Atölyeler, tasarımdan yazılıma belli alanlarda üç yıl sürecek bir eğitim bursunun merkezleri olacak. Online başvuru ve sınavla seçilecek öğrenciler için şu alanlarda eğitim veriliyor: * Tasarım ve üretim, * Robotik kodlama, * Elektronik programlama, * Nesnelerin interneti, * Yapay zeka, * Siber güvenlik, * Yazılım teknolojileri, * Enerji teknolojileri, * Havacılık ve uzay teknolojileri, * Nanoteknoloji ve malzeme bilimi, * İleri robotik, * Mobil uygulama. Öğrenciler, haftanın bir günü (cumartesi) atölyelere katılarak, online dersler de alıyor. Bunun yanı sıra grup çalışmaları da yapılacak. Ayrıca öğrenciler; girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerini de geliştirebilecek.

DÖRT KOLDAN DESTEK

Deneyap projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olmak üzere 4 kurumun işbirliğiyle yürütülüyor. Atölyeler ve eğitim içeriğiyle ilgili bilgiye www.deneyapturkiye.org adresinden ulaşılabiliyor. Deneyap’ta üç yıllık eğitimin ilk iki yılını teknoloji ve proje geliştirme temelli eğitimler, bir yılını ise takım olarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım süreci oluşturuyor. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne kabul sınavlarına şu gruptaki öğrenciler başvurabiliyor: 4. Sınıf, 5. Sınıf, 8. Sınıf, Lise hazırlık, 9. Sınıf. Bu sınıflardaki öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki sınava giriyor. Adaylar, ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org sitesi üzerinden 4 Temmuz akşamına kadar yapabilecek. e-sınav ise 2-23 Ağustos’ta 27 ilde belirlenecek merkezlerde gerçekleştirilecek.

YENİ ATÖLYELERİN AÇILACAĞI İLLER

Bu yıl Deneyap Teknoloji Atölyesi açılacak iller şunlar: Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van. İstanbul’daki Deneyap Atölyeleri Maltepe, Fatih ve Sultangazi ilçelerinde açılacak.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir