• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Çip krizi ne zaman sona erer?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Salgın koşulları nedeniyle üretimin yavaşlaması küresel bir çip krizine neden oldu. Her geçen gün çip krizi çeşitli sektör gruplarını etkilemeye devam ediyor. Birçok sektörün işleyişi aksadı, bu da üretime yansıdı. Sektör temsilcilerine göre e-ticaret üzerinden çip’ler diğer sektörler tarafından yoğun talep görünce, otomotiv sektörünün talepleri yeterli düzeyde karşılanamadı.

"ÇİP ÜRETİSİCİ ÇİP TALEBİNİ ARTIRAN SEKTÖRLERİ TERCİH ETTİ"

Firma Yetkilisi Erdem Akçay, "Ev elektroniğinde geçen sene çok ciddi bir talep patlaması söz konusu oldu. Hal böyle olunda otomotivciler taleplerini düşürdüler. Diğerleri artırınca da çip üreticileri kapasitesilerini diğer sektörlere kaydırdılar" dedi.

"2022 SONUNA KADAR BU PROBLEM DEVAM EDER"

Çip krizi otomotiv sektöründe zaman zaman bantların durmasına kadar yol açtı. Peki 2022 yılında çip krizi aşılacak mı? Akçay bu soruya, "Çip üretiminde dünyanın yüzde 65'lik kısmı Tayvanlı firmalara ait. Onların öngörüleri bu hazirandan itibaren artık otomotivin ihtiyaçlarını karşılayacakları yönünde. Ama biz 2022 sonuna kadar bu problemin devam edeceğini öngörüyoruz" şeklinde cevapladı. Sektörde krizin çözülmesiyle otomotiv üretiminin yeninden hareketlenmesi bekleniyor.

Kaynak: TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir