• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Minia Kudüs tırı Gaziantep’e geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul’da verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı yarın Gaziantep’e geliyor.

Şehitkamil ilçesi Yaprak Mahallesi’ndeki İstasyon Meydanı’nda sergilenecek maket, 28-29 Haziran’da halkın ziyaretine açık tutulacak.

Siyonist işgalci rejimin hedefinde olan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşturulması adına organize edilen program kapsamında il il dolaşan Mescid-i Aksa maketinin yer aldığı Minia Kudüs tırı büyük bir ilgi görüyor.

Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği yetkililerinden Mehmet Sığırcı, Gaziantep’e gelecek Minia Kudüs tırının 2 gün boyunca halkın ziyaretine açık olacağını söyledi.

Tüm Gaziantep halkını ve Kudüs sevdalılarını tırı ziyaret etmeye beklediklerini belirten Sığırcı, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın yaralarına merhem olma adına düzenlenen her etkinliğe sahip çıkılmasını istedi.

“Gazze’ye 1milyon 500 bin lira nakdi yardım yapıldı”

Bu çalışmanın Kudüs ve Mescid-i Aksa davası için çok önemli ve değerli olduğuna dikkat çeken Sığırcı, "Siyonist israil çetesi 1948’den bu yana tedricen ve adım adım Filistini , Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’mızı işgal etmektedir. Bu işgal süreci adım adım olduğundan sanki sıradanlaşmış gibi kabullenilmektedir. Fakat ne vakit ki topluca Filistin halkına saldırı olsa İslam coğrafyası cılız bir ses verip sadece israil mallarını boykot etmeyi telkin etmektedir. Bu geçtiğimiz Ramazan ayının son haftası yine topluca bir saldırı gerçekleştirmiş fakat bu defa hiç beklemediği bir şekilde Kudüs’ün muhafızı olan Gazze’den onurlu bir direniş ve karşılık verilmiştir. Tabi bu onurlu mücadele Gazze halkının evlerinin yıkılmasına, yoksulluğun artmasına ve maddi sıkıntıların çoğalmasına sebebiyet vermiştir. Bu nedenle Yetimler Vakfı olarak  ‘Gazze’ye derman ol’ adında bir kampanya başlattık. Bu kampanyaya hayırsever halkımızın desteğiyle ilk etapta 1milyon 500 bin lira gibi bir nakiti ve iki adet tam teçhizatlı acil ambulansı Gazzeli yetkililere ulaştırdık.” dedi.

Tüm Müslümanların Kudüs’e ve ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkması gerektiğini belirten Sığırcı, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının tüm Müslümanların davası olması gerektiğini ifade etti.

“Halkımızı Minia Kudüs tırını ziyaret etmeye bekliyoruz”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın her zaman Müslümanların gündeminde olması gerektiğini belirten Sığırcı, “Filistin'deki kardeşlerimiz için yapılan her bir etkinlik onlar için moral ve motivasyon olmaktadır. Bu anlamda bu etkinliği önemsiyoruz. Minia Kudüs tırı iki gün boyunca Gaziantep’te olacak. Gaziantep halkı her zaman Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmıştır. İnşallah halkımızı Minia Kudüs tırını ziyaret etmeye bekliyoruz. Çünkü gün Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma günüdür.” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda resim sergisi başta olmak üzere çeşitli etkinliklerde düzenleyeceklerini bildiren Sığırcı, Minia Kudüs tırının sabah saat 10.00 ile akşam saat 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini söyledi.

Sığırcı, 28 Haziran Pazartesi günü akşam saat 20.30’da da canlı ilahi dinletisi, Kudüs Mescid-i Aksa’nın önemini anlatan sohbetlerin yapılacağını bildirdi.

Bu tür etkinliklerle aynı zamanda bir farkındalık oluşturduklarını belirten Sığırcı, “Bu şekilde Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın sürekli gündemde kalmasını sağlıyoruz. Çünkü Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün hiçbir zaman gündemden düşmemesi lazım. Müslümanların Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü her zaman gündemde tutmaları lazım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir