• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Diyarbakır`a hafif raylı sistem gerekli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser ile Sürdürülebilir Kalkınma Programı Lideri Stephen Karam ile Dünya Bankası Türkiye Ofisi Yetkilileri, Diyarbakır Ticaret ve SanAyi Odası ziyaretinden sonra, Diyarbakır (Amed) Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`i ziyaret etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş ile birlikte konuklarını karşılayan Baydemir, Diyarbakır`ın 8500 yıllık tarihi olduğunu ve 33 medeniyetin alın teri ile inşa edildiğini söyledi.
 
Diyarbakır`ın ilk ve sonbaharının güzel olduğunu ifade eden Baydemir, "Bu bahar politik bahar umudunu da birlikte yaşıyoruz. Umarım barış iklimi de gerçek ve kalıcı olur" dedi. Eşitlik, adalet ve özgürlüğün siyasi istikrarın altyapısı olduğunu ifade eden Baydemir, turizm potansiyelinin kalkınma araçlarından biri olarak gördüklerini bildirdi. Baydemir, turizmi inançlar, kültürler arasında bir barış projesi olarak da gördüklerini belirterek buna örnek çalışmalarını anlattı.
 
1990`lı yıllarda kırdan kente yönelik yapılan zorunlu göçün kentin bina yapısındaki kaliteye olumsuz etki ettiğini anlatan Baydemir, daha sonraki yıllarda Avrupa ortalamasının üzerinde bir kentsel planlamayı hayata geçirdiklerini ve daha sonra yapılan binaların mühendislik hizmeti aldığını önceki yapıların ise mühendislik hizmeti almadığını belirtti.
 
İlk kez Büyükşehir Belediyesi`ne gelen Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser`e mühendislik hizmetinden yoksun binaların dönüşümü, yürütmek istedikleri farklı sosyal konut projelerini hayata geçirilmesi, hafif raylı sistem gibi pek çok alanda kaynak ihtiyacı duyduklarını söyledi.
 
Raiser Sürdürülebilir Şehirler Projesi konusunda Dünya Bankası`nın yürüttüğü proje hakkında bilgi verdi.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir