• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
İsmail Heniyye bugün Lübnan'ı ziyaret edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS hareketinin Lübnan Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre heyet, birkaç gün sürecek Beyrut temasları kapsamında ülkenin yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanları ve Lübnan'ın önde gelen siyasi isimleriyle bir araya gelecek.

Yapılacak söz konusu ziyaretlerde Filistin'deki gelişmeler, Kudüs Kılıcı Savaşı'nda siyonist işgalcilere karşı elde edilen zafer ve yansımalarının ele alınacağı belirtildi.

Diğer taraftan HAMAS heyeti, ziyaret sırasında Lübnanlı yetkililerle birlikte ülkedeki Filistinli mültecilerin durumunu görüşecek.

HAMAS, Heniyye ve beraberindeki heyetin birçok ülkeyi ziyaret edeceğini ve bunun için gerekli düzenlemelerin yapıldığını açıklamıştı.

HAMAS Siyasi Büro üyelerinden Mahir Ubeyd ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, HAMAS heyetinin Fas ve Moritanya ziyaretinin ardından önümüzdeki günlerde diğer bazı ülkeleri daha ziyaret edeceğini bildirmişti.

Heniyye başkanlığındaki heyetin daha sonra Cezayir ve Rusya'yı ziyaret etmesi için görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Ubeyd, heyetin ziyaretlerinin Filistin halkının ve direnişinin Kudüs'ün Kılıcı Savaşı'nda kazandığı zaferin değerlendirilmesi amacı taşıdığını söylemişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir