• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...
Hayırseverlerin desteğiyle tadilatı yapılan ev mağdur aileye teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi'nde yaklaşık 20 yıldır ikamet eden 4 çocuk annesi F.E., eşinden ayrı yaşadığı için evlatlarını tek başına büyütüyordu. Yıllardır maddi sıkıntılar içinde yaşayan ailenin içler acısı halini gören duyarlı bir hayırsever, ihtiyaç sahibi ailenin daha rahat yaşayabilmesi için terk edilmiş evini onlara verdi.

Tadilat ihtiyacı olan ev için harekete geçen Diyarbakır Umut Kervanı, basın aracılığıyla bir çalışma başlatarak eksikliklerin giderilmesi için hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Destek çağrısına duyarsız kalmayan hayırseverler, Diyarbakır Umut Kervanı aracılığıyla hem evi onardı hem de mobilya ihtiyaçlarını karşıladı.

Yapılan yardım çalışması hakkında bilgi aktaran Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, "Yaklaşık bir ay önce Umut Kervanı'na başvuran bu ailemizle alakalı olarak Sur temsilciliğimizle birlikte kendileriyle görüştük. Kendisi 4 çocuklu bir annedir. Kirada olduğu evde maddi yönden sıkıntı yaşayan ailemize bir hayırsever evini verdi. Hayırseverin verdiği evde tadilat içir bir çalışma yapıldı. Tespit edilen masrafları basın aracılığıyla hayırseverlerle paylaştık.  Adana, Elazığ ve Diyarbakır'daki hayırseverlerin sunmuş oldukları desteklerle bu ev onarıldı." dedi.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi

"Yardım elini uzatan tüm hayırsever abi ve kardeşlerimden Rabbim razı olsun"

Hayırseverlere sunmuş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini ileten Elelçi, "Öncelikle bu mağdur ablamıza ve çocuklarına yardım eli uzatıp desteklerini sağlayan hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun, ecirlerini versin, çocuklarını bağışlasın. Ablamıza da bu yeni evin kendilerine hayırlı olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni eve kavuşmanın sevincini yaşayan anne F.E. ise "Daha önce kaldığım ev satıldığından dolayı ev sahibi beni çıkarmak zorunda kaldı. Umut Kervanı'ndan Allah razı olsun, zor durumdayken geldiler, evin tadilatını yaptılar. Eve yerleştikten sonra tüm ihtiyaçlarımı karşıladılar. Adana, Mardin, Elâzığ, Diyarbakır ve Mardin'den yardım elini uzatan tüm abi ve kardeşlerimden Rabbim razı olsun. Allah iki cihanda da onları darda koymasın. Allah Resulü onlara şefaat etsin inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir