• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
`Beyniniz neye inanıyorsa onu yaşarsınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Kariyer Danışmanlığı Merkezi ve Pozitif Gelişim ve Girişim Derneği işbirliği ile düzenlenen seminere yoğun ilgi gösterildi. Diş Hekimliği Fakültesi konferans salonunda Kişisel Gelişim, Diksiyon ve Hızlı Okuma Eğitmeni Bilal Zemin tarafından verilen seminerde, öncelikle bu eğitimin kişilerde farkındalık oluşturması bakımından önemine değinildi.
 
Kişisel gelişimin başlangıç noktasının, kişinin kendini tanıması olduğunu söyleyen Bilal Zemin, "Zihin ve beden arasında müthiş bir iletişim var. Bizi yöneten şey, bilinçaltı zihinlerimiz" dedi.
 
Başımıza gelen yüzde 10`luk bir olayın, bilinçaltımızdaki hislerin davranışlarımızı ele geçirmesiyle yüzde 90`lık bir olaya nasıl dönüştüğünü örneklerle açıklayan Zemin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beyniniz neye inanıyorsa onu yaşarsınız."
 
Değişimi kendimizde başlatmamız gerektiğine dikkat çeken Zemin, bireysel değişim olmadan, toplumsal değişimin gerçekleşemeyeceğini söyledi. İki insan arasındaki farkı, sahip oldukları zaman ile değil, zamanı nasıl kullandıkları ile değerlendiren Zemin, "Kişisel olarak kendinizi geliştirdiğiniz zaman, topluma faydalı olursunuz. Kendini yönetemeyen insanlar, zamanlarının yüzde 90`nını sahip olmadıklarının peşinden koşmakla, kendini yöneten insanlar ise zamanının yüzde 90`nını sahip olduğu şeylerle yüzde 10`luk diliminde ise yeni şeylere sahip olmakla geçirir" şeklinde ifade etti.
 
Yaşamdan kesitlerle renklendirdiği sunumunda sürekli pozitif, verimli ve faydalı bir insan olmayı telkin eden Zemin, her insanın kendi potansiyeline göre gerçekleştirebileceği mutlaka bir şeylerin olduğunu vurguladı.
 
Diksiyon, motivasyon ve hızlı okuma teknikleri konusunda da bilgilerin verileceği seminer 2 gün sürecek.
(Osman İçli-İLHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir