• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Bursa`da Ezan`ı güzel okuma yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA-İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Eyyüp Er "Ezanı Güzel Okuma" yarışmasının birincisi oldu. Ezanı Güzel Okuma alanında 14 öğrenciyi geride bırakarak güzel sesiyle İznik`i temsil eden Eyyüp Er adeta bülbül gibi şakıyarak salonu inletti.
 
Bursa Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmada, Bursa İpekçilik, Bursa Merkez, Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Mudanya, Nilüfer, Orhaneli, Orhangazi, Osmangazi ve Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ekipler, Kur`an-ı Kerim, Ezan okuma ve hafızlıkta yarıştı. Kur`an-ı Kerim okuma yarışmasında 16 öğrenci, Ezan okuma yarışmasında 15, hafızlık yarışmasında ise 6 öğrenci yarıştı.
 
Bursa İl Birincisi olan Eyyüp Er, bir cumhuriyet altını, 3 çeyrek altın, 1 adet tablet bilgisayar, 1 adet altın kaplama saat ile ödüllendirilirken, İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi Okuluna da birincilik plaketi kazandırdı.
 
İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Turan yaptığı açıklamada " Öğrencimiz Eyyüp ER`in "Ezanı Güzel Okuma" yarışmasında Bursa birincisi olması bizleri ve okulumuzu onurlandırdı. Bu başarısından dolayı öğrencimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencimiz aynı zamanda 14 Nisan 2013 tarihinde 8. bölge olarak Balıkesir`de yapılacak bölge yarışmasında Bursa ilimizi temsil edecek. Kendisine bölge yarışmasında başarılar diliyoruz. Eğer bölge yarışmasında da başarılı olursa 26 Mayıs 2013 tarihinde Düzce`de yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak" dedi.
(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir