• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Bakan Varank, Mecidiye Han Sahaflar Çarşısı’nın açılışını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te gün boyu çeşitli açılışlara katılan ve ziyaretler yapan Bakan Varank, son olarak ise Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Mecidiye Han Sahaflar Çarşısı’nı açtı.

Çarşının açılışından önce tarihi Almacı Pazarı esnafını ziyaret eden Bakan Varank, ziyarette halk ve esnaf ile sohbet etti.

 

Daha sonra Mecidiye Han Sahaflar Çarşısı’nın açılışına katılan Bakan Varank, aralarında TÜBİTAK yayınlarının da bulunduğu kitapevlerini gezdi.

Kurdele kesiminden önce kısa bir konuşma yapan Bakan Varank, “Bugün gerçekten bereketli bir günle Gaziantep'e Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak kazandırdığımız 55 milyon liraya yakın tutarı olan 8 tane projenin resmi açılışlarını gerçekleştirdik. Günün son durağında bu bereketli hanın içerisinde kıymetli hemşerilerimizle bir araya gelerek yapıyoruz. Burası Mecidiye Han’ı ve bu gerçekten bu şehrin simge eserlerinden bir tanesi. Aslında pandemi öncesinde hizmet vermeye başlamıştı ama resmi açılışını yapmak bugüne nasip oldu. Burası bir Sahaflar Çarşısı’dır.” dedi.

Mecidiye Han Sahaflar Çarşısı’nda TÜBİTAK'ın bir kitap dükkanının açıldığını da belirten Bakan Varank, Mecidiye Han Sahaflar Çarşısı’nın, Gaziantep’in sanatına ve kültürüne uzun yıllar boyunca nesillere hizmet edecek güzel bir eser olduğunu vurguladı.

Bakan Varank, Mecidiye Han Sahaflar Çarşısı’nın restore ederek halkın hizmetine açtığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

Bakan Varank, “Biliyorsunuz birileri bir tane kreşin temel atma törenine 12 tane belediye başkanı ile gidiyor. Biz bu eserleri sessiz, sakin ve bu hanı metruk halinden mükemmele hale getiriyoruz. Ancak bir sene sonra da açmaya fırsatımız oluyor. Bizim siyaset anlayışımızın temelinde bu var. Bizim siyaset anlayışımızda halkımıza ve memleketimize hizmet etmek var. İnşallah Cumhur İttifakı ile beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hem Gaziantep'imize hem ülkemize uzun yılar hizmet etmeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Açılışa, Bakan Varank'ın yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer, Ahmet Uzer ve Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, siyasi parti, oda ve STK başkanları ile vatandaşlar katıldı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir