• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
7 Milyon Avroyla Kayıplara Karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te banka şubelerinden toplanan paraları Merkez Bankası’na taşıyan kurye firmasında güvenlik görevlisi olarak çalışan ve dün paraların bulunduğu araçla ortadan kaybolan 32 yaşındaki M.V.’nin götürdüğü paranın 7 milyon avro olduğu ortaya çıktı.

Polis, bir süre sonra kurye firmasına ait aracı terk ettikten sonra, paraları aktardığı başka bir araçla kaçtığını belirlediği güvenlik görevlisini her yerde arıyor.

Olay, dün akşam saatlerinde, İncilipınar Mahallesi Muammer Aksoy Bulvarı üzerinde meydana geldi. Özel bir kurye firmasında güvenlik görevlisi olarak çalışan M.V., yanındaki arkadaşı ile birlikte, bankaların kasa işlemlerini sonlandırdığı saatte Merkez Bankası’na gönderecekleri paraları toplamak için göreve çıktı. M.V., yanındaki arkadaşı ile birlikte kurye firmasına ait hafif ticari araçla çeşitli bankaların şubelerinden topladığı 7 milyon avroyu, Gazintiantep’in Maarif Kavşağı’nda bulunan Merkez Bankası Şubesi’ne götürmek üzere teslim aldı.

PARALARLA KAÇTI

Bankalardan paraları toplayan M.V., kendi kullandığı araçla Merkez Bankası Şubesi’ni giderken, Muammer Aksoy Bulvarı’ndaki bir banka şubesinin önünde durdu ve yanındaki arkadaşından, başvuru üzerine gönderilen yeni kredi kartlarını götürmesini istedi. Kimliği açıklanmayan görevli, kredi kartlarını banka şubesine teslim edip dışarı çıktığında, M.V.’yi ve kurye firmasına ait aracı bulamadı. Görevli, ulaşmaya çalıştığı M.V.’nin cep telefonunun da kapalı olması üzerine durumu polis ve firma yetkililerine bildirdi.

ARAÇ TERK EDİLMİŞ OLARAK BULUNDU

Olay yerine gelen polis, M.V. ile birlikte bankalardan 7 milyon avroyu toplayan görevlinin ifadesine başvurdu. Bölgedeki bankaların ve işyerlerinin güvenlik kameraları ile Mobese kameraları da incelemeye alındı. Gece boyu yapılan aramalarda M.V.’ye ulaşamayan polis, kurye firmasına ait hafif ticari aracı ise Emek Mahallesi’nde terk edilmiş olarak buldu.

ONLARCA KİŞİNİN BİLGİSİNE BAŞVURULDU

Polisler, dünden itibaren bugün de gün boyunca M.V.’nin birlikte çalıştığı veya yakın çevresinde bulunan onlarca kişinin bilgisine başvurdu. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınanlar, 7 milyon avro ile kaçan M.V.’nin nerede olduğunu bilmediklerini söyledi.

Polis, dün geceyarısı kurye firmasına ait aracı terk eden M.V.’nin, Gökhan adlı bir arkadaşıyla birlikte yine hafif ticari bir araç ile kaçtığı ihbarı üzerine çalışmasını bu yönde yoğunlaştırdı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

İstanbul merkezli kurye firmasının yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Bir güvenlik yetkilisi, paranın tamamının avro ve bu denli yüklü miktarda olmasının nedenini de "Zaman zaman Merkez Bankası’na yüklü miktarda avro talebi gelince, bankalardan bu şekilde para toplandığını öğrendik" diye açıkladı.

DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir