• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
YKS'ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Salgın tedbirleri altında gerçekleştirilen YKS'ye hazırlanan öğrencilerin daha sessiz ve rahat bir ortamda sınava girebilmeleri için ailelerin okul bahçelerine girmesine izin verilmedi.

Sınava giren öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı. Öğrenciler içeride ter dökerken, veliler ise dışarıda heyecanla bekledi. Sınava giren adaylar, sınav bitiminde değerlendirmelerde bulundu.

Ali Akbay

"Genel olarak sınav kolaydı"

Sınava hazırlıklı bir şekilde girdiğini dile getiren öğrencilerden Ali Akbay, hedefinin iyi bir derece yapmak olduğunu söyledi.

Akbay, "Sınav genel olarak kolaydı, fakat Matematik bölümündeki problem soruları biraz uzundu. Türkçe'de paragraf soruları geçen seneye göre daha iyiydi, Sosyal Bilgiler bu sene daha kolaydı, Fen dersine de biraz paragraf soruları eklenmişti ama genel olarak sınav kolaydı. Sınav benim için güzel geçti, hakkımda hayırlısını diliyorum, hedefim dereceye girmek." ifadelerini kullandı.

Ertan Açıkça

"Sınav zamanı çok kısıtlıydı"

"Sınav zamanı kısıtlı olduğu için oldukça zorlandık." diyen Ertan Açıkça, "Bu sınav zamanı konusunda bir çalışma yapılması gerekiyor, onun haricinde sınav güzeldi, iyi geçti. Matematik ve Fen soruları biraz zordu, Türkçe paragraf sorularını da çok uzun tutmuşlardı. Bu nedenle zamanımız yetmedi. Bunu haricinde bir sıkıntı yaşamadık." dedi.

Uğurcan Akgöz

"Sınav genel olarak iyi geçti"

Geçen sene girdiği YKS sınavından iyi sonuç alamadığını dile getiren Uğurcan Akgöz, bu seneki sınavdan umutlu olduğunu ve daha iyi bir sonuç beklediğini kaydetti.

Akgöz, "Bu yıl ki sınav geçen seneye göre ortalama olarak daha iyiydi, bu nedenle daha iyi bir sonuç bekliyorum. Tabi ki süre daha uzun olmuş olsaydı daha fazla değerlendirme yapabilme imkânına sahip olabilirdim diye düşünüyorum. Onun haricinde sınav iyi geçti. Hukuk Fakültesini bekliyorum ama net bir şey söyleyebilmem alacağım sonuca bağlı." şeklinde konuştu.

Ömer Çetinkaya

"DGS sınavına gireceğim için bu sınava deneme amaçlı girdim"

Deneme amaçlı YKS sınavına girdiğini ifade eden Ömer Çetinkaya, sınav ile ilgili düşüncelerini şöyle kaydetti:

"Sınav genel olarak güzeldi, zor soruların yanında kolay olan sorular da vardı. Benim için çok zor olan bir sınav değildi ama diğer arkadaşlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İnşallah diğer arkadaşlar da iyi bir sonuç alır. Ben mezun olduğum için bir üniversite hedefim yok. DGS sınavına gireceğim için bu sınava deneme amaçlı girdim, sorular gayet netti. Süre ise hepimizin her sene yaşadığı bir problem, bu bizim çalışmamıza bağlı." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir