• DOLAR 32.595
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2422.586
  • ...
Safiyye Ninenin Kur`an Aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - 4 çocuk, 14 torun sahibi olan Diyarbakırlı Safiyye nine (60), yaşı ilerlemesine rağmen Kur`an`ı Kerim dersi alarak, yüreğinde taşıdığı Kur`an aşkını gösterdi.
 
Kur`an`ı Kerim okumayı gelininden öğrendiğini söyleyen Safiyye Emen, "Çocuklar gelip gelinimden Kur`an dersi aldıkları vakit "Ah keşke ben de öğrenebilseydim" diye hayıflanıyordum. Sürekli okumayı öğrenmek için içimde bir özlem vardı. Ben de ders alan çocuklardan etkilenerek Elifba okumaya başladım. Kısa sürede Kur`an`ı Kerim`e geçerek bir yılı aşkın sürede hatmettim" dedi.
 
"Kur`an okuduğumda rahatlıyorum"
Kur`an okumayı çok sevdiğini ifade eden Safiyye nine, "Şimdi kimileri bu yaşta okuyamam, öğrenemem diyor ama, bunlar yanlış söylemlerdir. Biraz çabalasalar kısa sürede kolayca öğrenebileceklerini görürler. Şimdiye kadar öğrenemediğim için çok pişmanım. Kur`an`ı Kerim okumayı çok seviyorum. Bu halimden çok memnunum. Sıkıldığımda, daraldığımda Kur`an okuyarak rahatlıyorum. Benim gibi bu yaşa kadar Kur`an okumayı bilmeyenlerin de öğrenmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.
(Emrullah Araz / Mehmet Furkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir