• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Malatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Eski devlet hastanesi alanında 2019 yılında yaklaşık 162 milyon ihale bedeli ile ihalesi yapılan ve yapımına başlanan 300 yataklı yeni devlet hastanesi; 32 yoğun bakım yatağı, 10 palyatif bakım yatağı, 10 diyaliz ünitesi, acil ve 2 bloktan oluşuyor. Hastanenin bir blok zemin, bodrum ve 2 kattan, bir blok a 2 kattan oluşan bodrum, zemin ve 6 kattan oluşan toplam 60 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor.

Yapımı devam eden hastanenin inşaat alanında incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Hastanenin Ağustos 2019 tarihinde 162 milyon ihale bedeli ile ihalesinin yapıldığını anımsatan Bentli, “İnşaatımız şu anda fiziki gerçekleşme de yüzde 82 seviyelere ulaşmış durumdadır. Hastanemiz 300 yataklı bir hastane. 32 yoğun bakım yatağı, 10 palyatif bakım yatağı, 10 diyaliz ünitesi ve acili olan bir hastane ve 2 bloktan oluşuyor. Birinci blok zamin, bodrum ve 2 kat. Diğer blok da 2 kattan oluşan bodrum, zemin ve 6 kattan oluşan toplam 60 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor." dedi.

“Bu bölgedeki vatandaşlar birinci basamak ve acil sağlık hizmetlerini üçüncü basamak hastanelerden alıyorlardı”

Yeni hastanenin eski hastanenin yerinde yapılmasının vatandaşlar için büyük bir sağlık hizmeti olacağına dikkat çeken Bentli, şöyle devam etti:

“Özellikle de acil konusunda maalesef insanlarımız şimdi ye kadar şehrin batı girişinde olan Malatya Eğitim Araştırma Hastanesinde yoğun bir şekilde hizmet alıyordu. Bir de tabii İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ve acilinden hizmet alıyorlardı. Ama özellikle ikinci basamak birinci basamak sağlık hizmetlerini ve acil sağlık hizmetlerini, maalesef üçüncü basamak hastanelerden alıyorlardı. Bu da tabi hastanelerin yeşil alan ve sarı hizmet alanlarında çok ciddi bir yoğunluğa neden oluyordu.”

“2022 yılının başında hasta almayı hedefliyoruz”

Bentli, “Şu anda firma yetkililerimizden aldığımız bilgilere göre inşallah inşaatı yüklenici firmamız ağustos ayı gibi geçici kabul dilekçesi verecek. Bunun sonrasında Sağlık Bakanlığımızın kontrolleri yaklaşık 2 ay gibi bir sürede değerlendirmelerini yapacaklar. Geçici kabul aşamasında bir sıkıntı olmazsa, hastanenin devrini alırsak ki ondan sonra da bizim tıbbi cihazlar, diğer tefrişatını yerleştirmeniz ve inşallah bu yılın sonuna yetişmezse bile 2022 ilk aylarında hizmet vermeye başlayacağız. Zaten inşaatında ihale süresi 900 takvim günü idi. Bu da 2022 Şubat ayında doluyor. Bizim hedefimiz geçici kabulü daha erken yapıp 1-2 ay içerisinde de burada diğer tefrişat ve tıbbi cihaz işlerini bitirdikten sonra inşallah 2022 yılının başında hasta almayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir