• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
Batman’da beşinci sınıf öğrencileri için proje hafızlık okulu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okullarının proje okula çevrildiğini söyleyen Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdüsselam Batu, 4’üncü sınıfı bitirip 5’inci sınıfa geçecek olan erkek öğrencilerin ön kayıtları için başvuruların devam ettiğini söyledi.

 

4 Temmuz’da yapılacak sınav için ön kayıt başvurularının okulun web sitesinde online olarak yapılmaya devam ettiğini belirten Batur, kesin sınav sonuçlarının 9 Temmuz’da okulun web sitesinde duyurulacağını ifade etti.

Sınavda başarı gösteren 30 öğrencinin kaydının yapılacağını belirten Batu, sınav dışında kesinlikle öğrenci kaydının alınmayacağını söyledi.

4 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da yapılacak sınavda 15 Türkçe, 15 matematik, 15 fen bilgisi, 10 sosyal bilgiler, 10 İngilizce, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi ve 5 genel yetenek sorusu olmak üzere toplam 80 sorunun sorulacağını aktaran Batu, sınav süresinin ise 120 dakika olacağını kaydetti. Batu, kimliği ve onaylı başvuru belgesi yanında olmayan adayların sınava kabul edilmeyeceğini hatırlattı.

“İmam hatip okulları derecelere giriyor”

Sınavı kazanan öğrencilerin birçok haktan yararlanacağını belirten Batu, “Uzun uğraşlar sonunda Batman’ımıza erkek hafızlık programı uygulama okulu kazandırıldı. Son yıllarda imam hatip okullarının LGS, YKS, TYT ve AYT sınavlarında derecelere girdikleri bilinmektedir. Bu programda Batman ilimize de böyle bir proje okulunun kazandırılması büyük bir şanstır. Okulumuzda lise ve ortaokul öğrencilerine hafızlık eğitimleri ile beraber LGS sınavlarına hazırlıyoruz.”

Öğrencilerimiz değerlerine bağlı birer birey olarak yetişmektedirler”

Öğrencilerin hafızlık eğitimleri ile beraber alanında deneyimli hocalardan fen ve sosyal bilimler derslerini de aldığını belirten Batu şunları söyledi:

“Okulumuz yatılı olduğundan dolayı sürekli akademik ve alanında deneyimli öğretmenler öğrencilerimizin eğitimleri ile ilgilenmektedirler. Okulumuzda 7 gün 24 saat güvenlik ve nöbetçi memur bulunmaktadır. Okulumuzda aynı zamanda 24 saat sıcak su, spor alanları, açık büfe kahvaltı, öğlen ve akşam 4 çeşit yemek ve ara öğünler verilerek ev ortamını sağlanacaktır. Okulumuzda akademik eğitimle birlikte özgüven, manevi yönleri gelişen değerlerine bağlı birer birey olarak yetiştirmeleri sağlanacaktır. Buradan mezun olan öğrencilerimiz istedikleri meslek alanını tercih edebileceklerdir.”

“Bütün derslerimiz akademik şekilde verilecektir”

5’inci sınıf hafızlık kayıtlarının devam ettiğini ifade eden Batu, kontenjanlarının 30 öğrenci ile sınırlı olduğunu söyledi. Batu, “İlkokul öğrencilerinden 4’üncü sınıfı bitirip 5’inci sınıfa başlayacak olan öğrencilerimiz için kayıtlarımız devam etmektedir. Kaydını yapan öğrencilerimiz 4 Temmuz’da sınava girecekler. Sınavda dereceye girenler yapılacak görüşmeler sonucunda 30 öğrencimiz hak kazanacaktır. Herhangi bir aksi duruma karşı yedek listemizde olacaktır. Okulumuz yatılı ve burslu olduğu için kazanan aylık bir miktar harçlık bursu alacaklardır. Bütün derslerimiz akademik şekilde verilecektir. Okulumuz 41 dönüm arazi üstünde ve şehir dışında kaldığı için hazırlığa çok uygundur. Öğrencilerimiz derslerinde başarılı olmaları için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Öğrencilerimizin aileleri okulumuzdan memnun kalacaklardır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir