• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
Akdeniz Belediyesi TOKİ ile yaptığı protokolleri feshetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Akdeniz Belediyesi yaptığı açıklamada, Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile 2008-2010 yıllarında imzalanan Çay, Çilek ve Özgürlük mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesine ait protokolleri tek taraflı feshettiğini açıkladı.

 

Konuyla ilgili Belediye Encümen Salonu`nda düzenlenen ve gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısına, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, Akdeniz Kent Konseyi Genel Sekreteri Celal Temel, Konsey Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Güler ve Mimar Doğan Kalkancı katıldı.

 

Akdeniz sınırları içindeki Çay, Çilek ve Özgürlük mahallelerinin kentsel dönüşümü ile ilgili süreci özetleyen Akdeniz Belediyesi Başkanı M. Fazıl Türk, TOKİ uygulamalarında, gerek yerel yönetimlere, gerekse meslek odaları ve dönüşümden direkt etkilenecek halka söz hakkı tanınmadığının, sürece katılımlarının sağlanmadığının altını çizdi.

 

\"TOKİ ile imzalanan protokolleri tek taraflı feshediyoruz\"

TOKİ projesinin uygulanabilir olmadığını ve buralarda yaşayan Mahalle sakinlerinin yüzde 97`sinin yerinde iyileştirme istediğinin altını çizen Türk, \"TOKİ`nin uygulamasını doğru bulmuyoruz. Adında dönüşüm olan bir proje, tümden yıkıma dayalı, 50 bine yakın insanı göçe zorlayıcı ve borçlandırıp mağdur edici olamaz. Aradan geçen uzun süreye rağmen, TOKİ tarafından, belediyemizce hazırlanan öneri ve projelere ilişkin olarak da olumlu ya da olumsuz herhangi bir dönüş ve değerlendirme yapılmamıştır. Özetle; sürecin, mahalle sakinleri, belediye yetkilileri ve meslek odalarının katılım ve görüşleri alınmadan, söz hakkı olmadan sürdürülmesi doğru ve yapıcı değildir. Uyarılarımıza rağmen yanlışta ısrar edilmesi, toptan yıkım yerine geliştirdiğimiz `yerinde iyileştirme` projemizin dikkate alınmaması, amacına uygun gelişme ve sonuç kaydetmemesi ve özellikle kamu yararı gözetilmediğinden dolayı, Akdeniz Belediyesi olarak, 2008 ve 2010 yıllarında TOKİ ile imzalanan protokolleri iptal ediyor, tek taraflı feshediyoruz\" diye konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Video Yükleniyor...

Bu haberler de ilginizi çekebilir