• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
HÜDA PAR Eyübiye İlçe Başkanı Gülebak:  "Çocuklarımız okul yerine ölüme gitmesin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Buhara Mahallesi'ndeki eğitim kampüsüne giden öğrenciler, büyük tehlike altında üst geçit olmayan İpek Yolu'nda karşıdan karşıya geçerek okula gidiyorlar.

Yaklaşık 6 bin öğrencinin üst geçit olmadığından dolayı her gün ölüm ile burun buruna geldiğini belirten HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Osman Gülebak, birçok öğrenci velisinin çocuklarını korku içinde okula gönderdiklerini, eve dönene kadar çocuklarını korku içinde beklediklerini ifade etti.

Kampüs okullarının üst geçit sorununun devam ettiğini belirten Gülebak, "Bulunduğu mevki ve üst üste yapılması nedeniyle projesinin izahata muhtaç olduğu bu okullar, faaliyete başladığı günden itibaren üst geçit konusunda halkın tepkisini çekiyor. İlk günden itibaren gerek veliler, gerekse de öğrenciler tarafından üst geçit ihtiyacı olduğu defalarca dile getirilmiştir. Öğrencilerin karşıdan karşıya geçmek için demir bariyerlerden atladığı fotoğraflar basında geniş yer bulmuştu. Bu okullara ulaşım her ne kadar Fatih Sultan Mehmet Okulu yanındaki kavşak üzerinden verildiği söylense de bu okullardaki öğrenci sayısı ve halkın bu bölgeyi kullanması göz önüne alındığında bu kavşağın yetersiz kaldığı görülecektir." ifadelerini kullandı.

 

"Öğrenciler ölümü göze alarak yüzlerce aracın arasından geçiyor"

Öğrencilerin zamanında okula gidebilmek için demir bariyerlerden atlayarak karşıdan karşıya geçtiğini vurgulayan Gülebak, "İpekyolu’nun karşısında bulunan bölgelerden bu okullara gelen öğrencilerin bu kavşağı kullanmasının yolu uzattığından zaman kaybına yol açmaktadır. Bu yüzden birçok öğrenci ölümü göze alarak yüzlerce aracın arasında geçerek demir bariyerlerden atlayıp okula ulaşmaya çalışıyor. Bu da maalesef ölüme davetiye çıkarıyor. Birçok öğrenci velisi çocuklarını korku içinde okula gönderdiklerini, eve gelene kadar çocuklarını korku içinde beklediklerini söylüyor." diye konuştu.

 

"Proje açıklandı ama neden bekleniyor anlamış değiliz"

Daha önce bu sorunun giderilmesi adına öğrenci ve velilerin taleplerine kulak verdiklerine dikkat çeken Gülebak, "Sorunun çözümü için okul yöneticileriyle görüşerek sorunun bir an önce çözümü için yetkililere çağrıda bulunmuştuk. Ama 4 yıllık bu süre zarfında çözüme yönelik beş ay önce açıklanan bir proje dışında somut bir adım atılmamıştır. Geçtiğimiz Şubat ayında Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada Etüt ve Proje Dairesi Başkanlığı tarafından bir projenin hazırlandığı belirtildi. Fakat bu açıklamanın üzerinden yaklaşık beş ay geçmesine rağmen söz konusu bölgede herhangi bir çalışma olduğu görülmemiştir. Projenin tamamlandığı müjdesini halka veren belediyenin hâlâ neyi beklediğini anlamış değiliz." şeklinde konuştu.

"21. yüzyılda bir üst geçit yapmak çok mu zor?  "

Kendini halka karşı sorumlu hisseden yetkililere seslenen Gülebak, "İnsanın canından daha değerli ne olabilir? Velilerimiz çocuklarını daha ne zaman kadar okul yerine ölüme gönderecek? 21. yüzyılda bir üst geçit yapmak çok mu zor?  Bu vesileyle HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı olarak kamuoyuna açıklanan projenin hemen hayata geçirilmesini ve yeni öğretim yılında çocuklarımızın ölüm tehlikesi yaşamadan okullarına gitmesinin sağlanmasını talep ediyoruz. Halkımızın da sürecin takipçisi olacağımızı bilmesini istiyoruz." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir