• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
KDP'den çok sert açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KDP Basın ve Kültür Kurumu’nun Gazetecilik Bölümü, PKK yöneticilerinden Duran Kalkan’ın örgütün haber ajansı ANF’ye verdiği röportajda sarf ettiği iddialarla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Elbette Kalkan’ın, gizli ve detaylı bilgiler olarak bahsettiği şeyler yanlıştır ve tek bir doğru bilgi de içermemektedir. Ancak bu bilgilerin doğru olmadığını tek tek Kürdistan kamuoyuna açıklamadan evvel, Kalkan’ın sözleriyle ilgili dikkat çekici bazı şeyleri belirtmek gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.

“Kalkan’ın sözleri daha çok, dışardan bir tarafın ikna edilmesi için yazılmış bir rapora benziyor” denilerek, “Güya gizli olan ve hiç kimsenin haberdar olmadığı şeklinde lanse edilen bilgilerin açıklanması Kürdistan Demokrat Partisi’ne zarar veriyor!” ifadesine yer verildi.

Duran Kalkan ve PKK’nin bu konuda yanlışa düştüğü belirtilen açıklamada, “Çünkü kendileri herkesten çok iyi biliyor ki KDP, açık bir şekilde tutum alır ve sözlerini net bir şekilde söyler” denildi.

Açıklamanın devamı şöyle:

“İlginç olan Kalkan’ın bu seferki sözlerinde, PKK başlarının son yirmi yıldaki açıklamalarının aksine birkaç kez Kürt ve Kürdistan ismi tekrar ediliyor. Bu da Kürt ulusu evlatları ve Kürdistan halkını kandırmaya dönük yeni bir çabadır. Neticede herkes biliyor ki Kürt ve Kürdistan ismi, yıllardır PKK başlarının sözlüğünde ve literatüründe yoktur.

Hatta PKK başlarına göre ulusal mücadele ve Kürdistan halkının hakları için çaba göstermek sadece bir leke değil, bir suçlamadır ve her fırsatta bunu reddetmektedirler. PKK başlarının Kürtler ve Kürdistan’la tek ilişkisi, Kürdistan topraklarına yaptıkları dayatmalar ve beyhude savaşlarına kurban ettikleri Kürt gençlerini sömürmekten ibarettir. PKK başları açıkça yazılı ve sözlü demeçlerinde bir süredir Kürt ve Kürdistan adlarını, Kürdistan ulusal kurtuluş hareketinin bayrağı ve tarihini inkar etmektedir.”

Duran Kalkan’ın sözlerinin baştan aşağı kasıtlı iddialarla dolu olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “PKK başları Kürdistan Bölgesi, Hükümeti, resmi kurumları ve Kürdistan Bölgesi halkının çıkarlarına karşıtlıkta kararlıdır. Bu doğrultuda da her türlü davranış, karşıtlık ve gizli anlaşmaya da hazırlar ancak iki gerçeği de göz önünde bulundurmalıdırlar: Kürdistan Bölgesi halkı genel olarak PKK’nin ideolojik sloganlarına kanmaz ve topraklarının, kazanım ve statülerinde de ısrarcı olacaklardır. İkincisi, Kürtler ve Kürdistan adına PKK başlarının peşinden giden -ki PKK başlarının kendileri Kürtler ve Kürdistan’la savaşıyor- PKK içindeki gençlerin, onlarla karşı karşıya gelmesi yakındır.”

(K24)

Bu haberler de ilginizi çekebilir