• DOLAR 32.571
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2437.781
  • ...
67`sinde Kur`an Aşığı Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir`de oturan Hacı Ahmet Bayar tam 67 yaşında. Küçük yaşlarda Kuran öğrenmeye çalışmışsa da bu fazla uzun sürmemiş. O günden sonra zor olur endişesiyle Kuran`dan hep uzak durmuş. Fakat bugün tam tersini düşünüyor. Çünkü 67 yaşına gelen Ahmet amca şuanda Kuran`ı okuyabiliyor.

 "Elif-Ba`dan başladım ve şu anda Kuran`ı okuyabiliyorum" diyen Ahmet amca duygularını şöyle ifade etti: "Şu anda çok heyecanlıyım, çünkü Kuran`ı okuyabiliyorum. Daha önce köyde biraz okumaya çalışmıştım, fakat hiç okumadın deseniz yeridir. Kuran`ı üç aydır okuyorum ve ona adeta aşık oldum, elimden bırakmak istemiyorum. Önceden boş durmamak için evde odun falan kırıyordum, fakat şu anda bıraktım, çünkü artık uğraşacağım çok güzel bir işim var, O da Kuran okumak. Ben emekliyim. İmam bana, gel Kuran öğren dedi, ben de başladım ve elhamdülillah şu anda okumaya çalışıyorum. Çocuklarım bana şaka yapıyorlar, baba kış geldiğinde ne yapacağız? Odun lazım olacak. Ben de onlara kömür alırız diyorum. Şaka bir yana, artık beni Kuran`dan kimse ayıramaz."

 Gelin Kuran`ı öğrenin
Azmine gıpta ettiren Hacı Ahmet Bayar amca son olarak kendisi gibi zordur düşüncesiyle Kuran`dan uzak duran yaşlılara ve gençlere şöyle seslendi: "Ben de önceden sizin gibi düşünüyordum, Kuran zordur diyordum. Ama öyle değil, insan istedikten sonra her şeyi yapabilir. Zordur dediğim Kuran`ı şu anda okuyabiliyorum ve çok mutluyum, çok da kolaymış. Bakın ben Bornova`dan evimin yolunu bulabiliyorum, demek ki zekam var. İnsan her şeye kabildir. Gelin Kuran`ı öğrenin, Müslümanlığın gereğidir bu. Önyargınızı atın, zaman ayırın ve Kuran`a sarılın diyorum." (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir