• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Yüzde 85`lik rapor ilçede yüzde 18`e düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde 2 yaşında geçirdiği rahatsızlık neticesinde sakat kalan ve hayatını özürlü olarak devam ettiren Ahmet Sar, büyük sıkıntı yaşıyor. Askeri Hastaneden yüzde 85 ve Şanlıurfa Devlet Hastanesinden de yüzde 85 raporu bulanan Ahmet Sar`ın başvurduğu, Viranşehir Devlet Hastanesi, yüzde 85`lik oranı yüzde 18`e düşürdü. Yılardır raporu bulunan ve devletin tanıdığı imkânlardan yararlanan Sar, Viranşehir Devlet Hastanesi`nin vermiş olduğu yüzde 18 rapor ile bir anda bütün haklarını kaybetti.

 

Yüzde 18`lik rapora tepki gösteren Ahmet Sar, \"Devletin bana verdiği sakatlık arabası (motosiklet ) bozulup eskimişti. Ben de yeni bir motosiklet almak için başvuruda bulundum. Sağlık raporumun yenilenmesi gerektiği söylenince Viranşehir Devlet Hastanesine başvuruda bulundum. Sağlık kurulu daha önce iki kurumdan almış olduğum yüzde 85 raporu görmezden gelerek bana yüzde 18 rapor verdi. Bu rapor nedeni ile yeşil kart hakkımı, sakatlık maaşımı ve bütün haklarımı kaybettim.

 

Ben bu sakat halimle çocuklarımı nasıl geçindireceğim. Eşim ve çocuklarımda zihinsel özürlüdür. Ben haklarımı geri istiyorum\" dedi.

 

Düşme nedeniyle kalça kemiği kırılan Ahmet Sar`ın, yeşil kartı iptal edildiğinden Şanlıurfa`ya sevk edilmesinde sıkıntısı yaşandı. Ancak yapılan girişimler neticesinde tedavi edilmek üzere Şanlıurfa`ya sevk edilebildi.

 

Aile aldığı sakatlık maaşı ve hayır kurumlarının yardımları ile geçinmeye çalışan aile, durumun düzeltilmesini istedi. (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir