• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
İşini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere İŞKUR'dan destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan İŞKUR Bitlis İl Müdürü Mücahit Gülmez, projeye verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Gülmez, www.iskur.gov.tr sitesinde yayınlanacak olan 2021/3'üncü dönem güncel başvuru rehberi ve formuna göre hazırlanacak projeler, kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan komisyonun değerlendirmesi sonrasında desteklenebileceklerini hatırlattı.

"Proje başvurularını, 12 Temmuz 2021 tarihi saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir." diyen Gülmez, İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvurularının kabul edilmeyeceğini belirtti.

Desteklenen projeleri açıklayan Gülmez, "Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projele ve korumalı işyeri desteğine yönelik projeler. Bu kapsamdaki projeler 12 Temmuz 2021 tarihi mesai saati sona erene kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze bir asıl ve bir kopya olarak elden veya posta yoluyla teslim edilebilir. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze iletmesi gereklidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir