• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Çocuklar sabırsızlıkla Yaz Kur’an Kurslarının başlamasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte cami ve Kur'an kurslarında açtığı “Yaz Kur'an Kursları” bu yıl da Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecek.

2021 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanırken başvurular, 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında cami, Kur'an kursları veya "www.diyanet.gov.tr" üzerinden yapılabilecek.

 

Her yıl, “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” temasıyla camilerde açılan Yaz Kur’an Kurslarına büyük bir ilgi gösteren çocuklar, geçtiğimiz yıl ise Covid-19 salgını nedeniyle camilere gidememişti ve camiler ile kurslar boş kalmıştı.

Yaz kursları boyunca çocuk sesleriyle cıvıl cıvıl olan camilere geçtiğimiz yıl çocuklar gitmeyince camiler sessiz ve öksüz kalmış, ellerinde Kur’an-ı Kerim ile camilere koşan çocuklar, Covid-19 salgını nedeniyle camilere gidemeyince Kur’an-ı Kerim sesi ile yankılanan camiler sessiz kalmıştı.

Bir yılın ardından bu yıl tekrar camilerde ve Kur’an kurslarında 5 Temmuz’da başlayacak olan “Yaz Kur'an Kursları” için Gaziantep’te çocuklar camilerde kayıt yaptırmaya başladı.

Büyük bir heyecanla “Yaz Kur'an Kursları”nın başlamasını bekleyen çocuklar, camileri, Kur’an-ı Kerim’i ve arkadaşlarını özlediklerini dile getirdiler.

Camilerde olmayı çok sevdiklerini ve camiye koşarak geldiklerini söyleyen çocuklar, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatını öğrenecek olmaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını belirttiler.

Geçtiğimiz yıl Covid-19 salgını nedeniyle camilerden ve Kur’an kurslarından mahrum kaldıklarını ifade eden çocuklar, arkadaşlarını da camilere davet ettiler.

Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesindeki Ukkaşe Bin Mihsan Camii İmam Hatibi Yunus İnan, 5 Temmuz’da başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları için çocukların kayıt yapmaya başladığını belirtti.

Yaz Kur'an kurslarına çocukların yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten İnan, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin aşkıyla çocukların camilere geleceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yaz Kur'an Kurslarının 5 Temmuz’da başlayacağını anımsatan İnan, “Yaz Kur'an Kurslarımız elhamdülillah 2 yıl aradan sonra bu yıl tekrar başlayacak. Önceki yıllar okulda Yaz Kur'an Kurslarını yapıyorduk. Binin üzerinde öğrenci kaydımız oluyordu. Ama bu yılki Yaz Kur'an kursumuzu inşallah camide yapacağız. İnşallah camimizin üst kısmında halkalar şeklinde ders işlerken camimizin alt katındaki gençlik merkezimizde inşallah çocuklarımızı hem dinlendireceğiz hem sportif faaliyetlere katılmalarını sağlayacağız hem de sosyal aktiviteler düzenleyeceğiz. Bize verilen imkanları kullanarak çocuklarımıza şehrimizin tarihi ve kültürel mekanlarımızı gezdireceğiz.” dedi.

“Çocuklarımız pandemi sürecinde camiyi özledi”

Kentteki camilerde Yaz Kur’an Kurslarının yapılacağını ve çocuklara Kur’an-ı Kerim eğitimi verileceğini bildiren İnan, “Çocuklarımız pandemi sürecinde sürekli camiyi özlediklerini dile getirdiler. Şu an Halk Eğitim Merkezi üzerinden tekvando ve diğer sportif etkinlikler için gençlik merkezimize geliyorlar. Biz çocuklarımızda Kur'an eğitimi için büyük bir aşk görüyoruz. Okulların tatil olması ile beraber inşallah ciddi manada milli manevi değerler noktasında yavrularımıza faydalı olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Büyük bir heyecanla yaz Kur'an kursunun açılacağı günü bekliyoruz”

Geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle camiye gelemediklerini ve Yaz Kur’an Kurslarına katılamadıklarını belirten Sümeyra Kervancı da, “Geçen yıl Yaz Kur'an Kurslarının kapanmasına üzülmüştük. Evet, her ne kadar evde Kur'an-ı Kerim okusak da hep beraber camide rekabet içerisinde okumak daha güzel oluyordu. Camideki eğitim daha güzel oluyordu. Arkadaşlarımızla camide daha mutlu oluyorduk. Bu yıl Yaz Kur'an Kursları açılacak, çok güzel oldu. Diğer yıllardaki gibi hep beraber camiye gelip Kur'an-ı Kerim eğitimi alacağız, bundan dolayı mutluyuz. Büyük bir heyecanla yaz Kur'an kursunun açılacağı günü bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“İnşallah bu yıl cami hasretimizi gidereceğiz”

Her sene okul tatil olduğunda arkadaşlarıyla birlikte severek Yaz Kur'an Kurslarına geldiğini ifade eden Musap İnan ise şunları söyledi:

“Yaz Kur'an kursuna kaydımı yaptırdım. Geçen sene camiye gelememiştik. 5 Temmuz’da Yaz Kur'an Kursları başlıyor, camiye geleceğiz, Kur'an-ı Kerim eğitimimizi alacağız, Allah'ın kitabını öğreneceğiz ve Namazımızı kılacağız. Geçtiğimiz yıl camiye gelemediğimizden dolayı camiyi çok özledik. İnşallah bu yıl hasretimizi gidereceğiz.”

“Sabırsızlıkla Yaz Kur'an Kurslarının başlamasını bekliyorum”

Camiye gelmeyi özlediklerini belirten Mehmet Emir Bozkaya da, “Geçtiğimiz yıl Covid-19 nedeniyle camilere gelemiyorduk. Bu sene inşallah Yaz Kur'an kurslarının başlayacağını öğrendim. İnşallah bu sene yaz Kur'an kurslarına katılacağız, Allah'ın ilmini öğreneceğiz. Kaydımı yaptırdım, sabırsızlıkla Yaz Kur'an Kurslarının başlamasını bekliyorum.” diye konuştu.

Abdussamed Kervancı ise Yaz Kur'an Kursları kapsamında camide Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra çok güzel dini bilgiler öğrendiklerini ve heyecanla kursların başlayacağı günü beklediklerini ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir