• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
`Hiçbir kuvvet Hz. Muhammed`in (sav) aşkına galip gelemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Davut Şahin, Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 31 Mart Pazar günü İstasyon Meydanında düzenlemeyi kararlaştırdığı "Kutlu Doğum Mevlit Etkinliği"ne Adana Valiliğinin izin vermemesi ile ilgili olarak, platform merkezinde bir basın toplantısı yaptı.

Valiliğin sudan bahanelerle etkinliğin açık alanda yapılmasına izin vermediğini belirten Şahin, "Valiliğin ileri sürdüğü bahaneler ile aklıselim hiç kimseyi ikna edemeyecektir. Bu engellemeler, tamamen bu güzel ve faydalı etkinliklerin hızını ve etkisini kırmaya ve azaltmaya yönelik çalışmalardır" dedi.

Geçmişte de bazı şahısların Hz. Peygamberin sevgisine engel olmak istediklerine dikkat çeken Şahin, "Batman Hak ve Özgürlükler Platformu olarak buradan Adana Valiliğine sesleniyoruz! Geçmiş tarihlerde de birçok kral, lider, komutan, yetkili veya kurumlar bütün imkânlarıyla Peygamberimizin sevgisini insanların kalbinden söküp, atmaya veya azaltmaya çalışmışlardır. Ancak insanlığa hayat bahşeden bu sevgiye, bu bağlılığa yenik düşmüş, rüsvay bir halde tarihin çöplüğündeki yerlerini almışlardır. Şu bilinmelidir ki, hiçbir kuvvet Hz. Muhammed`in (s.a.v) aşkına galip gelmemiş ve gelemez. Peygamberimizin sevgisine engel olmak isteyenler, önceki liderlerinin akıbetine uğramaktan kurtulamayacaklar" şeklinde konuştu.

Adana`nın Müslüman halkına çağrıda bulunan Şahin, "Peygamberinizi size daha iyi tanıtacak bu etkinlikleri sahiplenerek, teveccühünüzle bu engelleri ortadan kaldırın. Allah-u Teâlâ sizleri de aziz kılacaktır inşallah. Peygamber sevgisine engel teşkil etmeye çalışan Adana Valiliğinin bu tavrını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Tepki olarak Müslümanlarca valilik yetkiliklerine yapılacak beddualara şimdiden âmin diyoruz. Bizler de özellikle sabah namazlarında içten beddualarda bulunacağımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir