• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

EKONOMİ SERVİSİ

Kripto paralar hakkındaki taslak çalışmada sona gelindi. Yakın zamanda çalışmanın kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. En çok merak edilen konu ise vergilendirmenin nasıl olacağı. Uzmanlar, kardan vergi alınabileceği gibi işlem başına vergilendirme yoluna da gidilebileceğini belirtiyor.

KRİPTO PARADA VERGİLENDİRME

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bora Alemdar, "Türkiye'de çalışmalar daha çok stopaj üzerinden ilerliyor gibi görünüyor. Yüksek vergi rakamlarının geleceğini düşünmüyorum, zannetmiyorum, ummuyorum. Türkiye'nin dünyada söz sahibi olacağı yeni markaların oluşmasına ket vurabilir" görüşünde.

DENETİM MERKEZ BANKASI'NDA OLACAK

Kripto varlık düzenlemesinde birçok kurum etkili olacak. Borsalardan iyi bir şirkette olması gereken kriterleri sağlaması istenecek. Merkez Bankası ise kontrol ve denetim mekanizmasını yürütecek.

YURT DIŞINDAN GELEN PARA TAKİPİ MASAK ÜZERİNDEN DEVAM EDECEK

Borsaların lisanslama sürecinin SPK nezdinde yürütüleceği ihtimali olduğunu söyleyen Alemdar, "Borsalardan bankalara, bankalardan borsalara para akışı BDDK sorumluluğunda olacaktır. Yurt dışından gelen para takibi MASAK üzerinden devam edecek" açıklamasını yaptı. Uzmanlar doğru düzenlemeler ile Türkiye para piyasalarına para akışı sağlanabileceğini belirtiyor.

Kaynak: TRT Haber

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız