• DOLAR 32.49
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2490.005
  • ...
Tarihte Bugün: 24 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Haziran’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;  

1961: Almanya’ya gidecek ilk işçi kafilesi yola çıktı. İş gücü göndermeye ilişkin protokol, Türkiye ile Batı Almanya arasında 13 Haziran'da imzalanmış ve özel kuruluşların kontratsız işçi göndermelerinin önüne geçilmeye çalışılmıştı. (Almanya’ya gidecek ilk işçi kafilesi yola çıktı)

2012: Mısır’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlandı. Müslüman Kardeşler’in adayı Muhammed Mursi, oyların yüzde 52’sini alarak Mısır’ın yeni cumhurbaşkanı oldu. Mursi’nin zaferinin tescil edilmesinin ardından Tahrir Meydanı’nda kutlamalar yapıldı. (Muhammed Mursi, Mısır cumhurbaşkanı oldu)

2013: Çeçenistan’da Rus askerlerine pusu kuran direnişçiler Rus ordusuna büyük bir darbe vurdu. Eylemde 38 Rus işgalcinin öldürüldüğü ve 100’ü aşkın işgalcinin de yaralandığı bildirildi. (Çeçenistan’da Rus askerlerine pusu)

2016: Kolombiya’da 50 yıldan uzun süredir devam eden kanlı iç savaş, varılan anlaşmayla son buldu. Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri ve Kolombiya Hükümeti, silahların bırakılması için ateşkes anlaşması imzaladı. (Kolombiya’da kanlı iç savaş sona erdi)

2020: 16 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DÜRÜMLÜ KATLİAMI DAVASINDA KARAR VERİLDİ… TUTUKLU SANIK, 17 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI. PKK'LİLER, 12 MAYIS 2016 GECESİ 15 TON PATLAYICI YÜKLÜ KAMYONU YENİŞEHİR İLÇESİ TANIŞIK MAHALLESİ'NE İNFİLAK ETTİRDİ. BÜTÜN KOLLUK KUVVETLERİ, İLK YARDIM EKİPLERİ VE SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ GÜNLERCE ARAZİNE CESET PARÇALARI TOPLADI. PATLAMADA, 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 23 KİŞİ DE YARALANDI. BU KATLİAM SONRASIN 36 ÇOCUK YETİM, 8 KADIN DA DUL KALDI. BU KATLİAM PKK’NİN EN VAHŞİ KATLİAMLARINDAN BİRİ OLARAK KAYITLARA GEÇTİ. (DÜRÜMLÜ DAVASI'NDA KARAR) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir