• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
`Ne mutlu Türküm Diyene`nin kaldırılmasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Tüm Sanayi ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk heykelinin kaidesinde yazılı olan "Ne mutlu Türküm diyene" sözünün, "Yurtta sulh cihanda sulh" sözü ile değiştirilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

 

TÜMSİAD Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, Batman`da olumlu gelişmelerin yaşanmasının herkesçe sevinçle karşılandığı ve takip edildiğine dikkat çekildi.

 

Açıklamada, Batman`daki ekonomik gelişmelerinin yanında siyasi gelişmelerinde bu dönemde olumlu ve yapıcı bir şekilde yürütülmesinin kendilerini sevindiren bir gelişme olduğu belirtildi.

 

Açıklamanın devamında şunlara değinildi: "Kamuda yaşanan zihniyet değişikliğinin sonucu olarak Batman Cumhuriyet Meydanında yer alan `Ne Mutlu Türküm Diyene` yazısının yerine içinde bulunduğumuz ortama çok daha uygun, anlamlı ve kapsayıcı olan `Yurtta Sulh Cihanda Sulh` yazısının yazılmış olmasını yerinde bulup desteklemekteyiz. Yıllardan beri ilimiz meydanında yazılı bulunan Ne Mutlu Türküm diyene yazısının batı illerinin hiçbir meydanında bulunmamaktaydı. Adeta bölgemize has olan bu tür yazıların yerine tüm Türkiye`yi ve insanları kucaklayıcı yazıların yazılması büyük bir gelişmedir. Batman olarak yaşanan bu gelişmeye Devletimizin öncülük etmesi, Batman halkı adına gurur verici olarak görmekteyiz."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir