• DOLAR 32.501
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.298
  • ...
​Muharrem İnce'nin "anadilde eğitim" samimiyetsizliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Batı İş Merkezinde bulunan İl Başkanlığı'nın açılışı için Ağrı'ya geldi.

Konvoy eşliğinde İl Başkanlığı'nın olduğu iş merkezinin önüne gelen Muharrem İnce, parti otobüsünün önündeki gruba hitap etti.

Buradaki konuşmasında anadilde eğitime değinen İnce,  "Bu memleketin evlatlarına üç dil öğreteceğiz üç dil. Bir, resmi dil Türkçe'yi öğreteceğiz. İki, çocuğun anası evde ne konuşuyorsa, hangi dili konuşuyorsa onu öğreteceğiz. Üç, uluslararası bir dil öğreteceğiz; İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Çince, İtalyanca… Bu memleketi barıştıracağız." ifadelerini kullandı.

Daha önce "Kürtçenin pedagojiye uygun olmadığını" savunmuştu

İnce'nin bu açıklamaları geçtiğimiz haziran ayında bir TV programında Kürtçe hakkında sarf ettiği tepki çeken sözlerini hatırlattı.

İnce, katıldığı o TV programında Kürtçeyi kast ederek, "Pedagojiye uygun değil bu. Neden değil? Bu çok uzun bir tartışma. Ama şöyle, fiziği, matematiği Kürtçe anlatalım demek, çocuğa şu demektir, 'Ey Kürt kızı, delikanlısı, sen doktor ol ama İzmir'de görev yapma, sen Hakkari'de kal' demektir. Bunu o çocuklara yapamayız." ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerinin ardından bugün Ağrı'da anadilde eğitimi savunan açıklamalarda bulunması İnce'nin "anadilde eğitimde daima çark ettiği", "doğuda ve batıda ayrı konuştuğu" ve "samimi olmadığı" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Seçimlerde anadilde eğitimi savunan Muharrem İnce çark etti: Kürtçe pedagojiye uygun değil!

İnce 2010 yılında da Ünal Özmen’e verdiği bir demeçte Kürtçe’nin okullarda öğretilmesinde bir sakınca olmadığını ifade etmişti.

İnce, yine Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi katıldığı bir mitingde "Herkese 3 dil öğreteceğiz. Bir Türkçe, iki anasıyla konuştuğu dil, üç evrensel bir dil." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir