• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kılıçdaroğlu`ndan Esnafa Oy Sitemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Ticaret Odası`nda oda başkanlarıyla bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, esnafı korumak için 10 yıldır büyük alışveriş merkezleri ile ilgili yasa çıksın diye ısrar ettiklerini belirterek, "Biz savunuyoruz, ama esnaf gidip oyunu AKP`ye veriyor" dedi.

ESNAFA OY SİTEMİ

"Esnaf ve sanatkar devlete yük olmaz, devletin yükünü alır" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çalışır, istihdam oluşturur, alın teri döker. O yüzden esnafı yok etmek değil, yaşatmaktır asıl devletin asıl görevi. Sosyal devlet dediğimiz devletin görevlerinden birisi de budur. Anayasa`mızda esnaf ve sanatkarlarla ilgili özel düzenlemeler var, ama çoğu esnaf ve sanatkarımız bunun farkında değil. Size acı bir gerçeği söyleyim. 10 yıl öncesine bakın, 10 yıl sonrasına bakın. 10 yıl önce esnaf ve sanatkarın sayısı daha fazlaydı. Şimdi daha az. Büyük alışveriş merkezleri kuruluyor. Kurulsun mu? Elbette kurulacak. Çağdaş ülkelere bakın, orada da büyük alışveriş merkezleri var, ama orada haftada bir gün kapatılır. Vatandaş o gün gider esnaftan alışveriş yapar."

Esnafı korumak için 10 yıldır büyük alışveriş merkezleri ile ilgili yasa çıksın diye ısrar ettiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz savunuyoruz, ama esnaf gidip oyunu AKP`ye veriyor" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir