• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Veliler de Öğretmenler de Serbest Kıyafete Karşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okullarda öğrencilere yönelik serbest kıyafet uygulaması tartışmaları devam ederken, araştırma şirketi A&G`nin konuya ilişkin araştırmasında uygulamaya vize çıkmadı. Araştırmaya katılanların ezici çoğunluğu serbest kıyafet uygulamasına karşı çıktı.

A&G, Ankara, İzmir, Edirne, Bursa, Batman, Mardin, Malatya, Erzurum başta olmak üzere 35 il merkezi, 140 mahalle ve köyde çocuğu ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören 2 bin 510 veli, ve 504 öğretmene kıyafet serbestliğini sordu. Araştırmanın sonuçları özetle şöyle:

- OKUL KIYAFETİYLE GİTSİN: Ankete katılan velilerin yüzde 81.4`ü, öğretmenlerin ise yüzde 83`ü çocukların okula okul kıyafetiyle gitmelerini
istiyor.

- DAR GELİRLİ EZİLECEK: Velilerin yüzde 76.4`ü, öğretmenlerin ise yüzde 63`ü serbest kıyafetin olması halinde dar gelirli ailelerin çocuklarının okullarda ezileceğini düşünüyor. Velilerin yüzde 82.4`ü uygulamanın dar gelirli ailelerin çocuklarının psikolojisini kötü yönde etkileyeceğini düşünüyor.

- YARIN NE GİYSEM?: Velilerin yüzde 47.9`ü evde her gün `yarın ne giyeceğim` tartışması yaşanacağını düşünüyor.

- MASRAFLAR ARTAR: Velilerin yüzde 88.8`i, öğretmenlerin de yüzde 88.3`ü serbest kıyafet uygulamasının ailelerin okul masraflarını arttıracağını düşünüyor.

- VELİLER KARAR VERMELİ: Velilerin yüzde 62.1`i, öğretmenlerin yüzde 59.7`si de okul kıyafetinin belirlenmesinde velilerin kararlarının geçerli olmasını istiyor.

- ÖZEL OKUL GİBİ OLSUN: Veliler özel okullarda velilerin en az yüzde 60`ının onayı ile okul kıyafetinin belirlenmesi kararının devlet okullarında da uygulanmasını istiyor.

- GÜVENLİK SORUNU: Öğretmenlerin yüzde 41.3`ü de öğrenci olan ve olmayanın anlaşılamayacağı için güvenlik sorunlarının artacağından endişeli.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir