• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Evlat nöbeti tutan ailelerden Milletvekili Beştaş'a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, 17 Haziran’da HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın katiline ilişkin polislere hitaben yaptığı konuşmasında HDP binası önündeki evlat çadırını kastederek "Burada boş çadırı koruyorsunuz, biz bu çadırı burada istemiyoruz, siz kaldırmazsanız biz kaldırırız." ifadelerini kullandı.

 

Beştaş'ın kullandığı ifadelere tepki gösteren HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileler, basın açıklaması yaptı.

Evlat nöbetindeki aileler adına açıklamayı yapan baba Süleyman Aydın, çocukları kendilerine teslim edilinceye kadar nöbetlerini sürdüreceklerini söyledi.

"Sizinle burada sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz"

Çadırı kaldırmak istemenin çocukların ölmesi anlamını taşıdığını söyleyen Aydın, "Evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak buradan Meral Danışbeşdaş'a sesleniyoruz: Sen sadece kendi çocuklarına mı annelik yapıyorsun. Siz burada hiçbir zaman halkı temsil etmediniz. Çadırı kaldırmak istemeniz 'anneler gitsin' demektir. Annelerin gitmesi 'çocukların dönmemesi', çocukların dönmemesi ölmeleri demektir. Siz çocuk katilisiniz. Sizinle burada sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımızı PKK'ye siz sattınız ve bu anne-babaların feryadını hiçbir zaman duymadınız. Bu feryadı duyuncaya kadar sizinle mücadelemizi devam ettireceğiz." dedi.

Aydın, "Kandilin vekilleriyle mücadelemize devam edeceğiz. Çocuklarımızı getirsinler. Onlar çocuklarımızı getirmedikleri müddetçe burada kapılarından kalkmayacağız. HDP milletvekilleri Türkiye'de yeriniz yoktur, gidin Kandil'e vekillik yapın. Hiçbir zaman Kürtlere vekillik yapmadınız. Burada anne ve babalar olarak eylemimize devam edeceğiz. Ya çocuklarımızı verirsiniz ya da kapınızda öleceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir