• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Ataşehir`deki Yangında Kurtarma Rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PENCEREDEN YARDIM İSTEDİ

Yenisahra Yıldırım Beyazıt Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın en üst katında yangın çıktı. Sobadan çıktığı sanılan yangın kısa sürede daireyi kapladı. Yangın çıktığı sırada dairede bulunan Fatma Kocaklı (37) ve kızı Müşerref Koçaklı (12) alevler yüzünden dışarı çıkamadı. Satı Koçaklı, Dilber Demir, Ahmet Demir ve Bekir Demir ise alevlerin ulaşmadığı bir odaya kaçtı. Fatma Kocaklı pencereye çıkarak vatandaşlardan yardım istedi.

BETON ZEMİNE ÇAKILDI

Vatandaşlar mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu. İtfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Alevlerin bulundukları odaya kadar gelmesi üzerine önce Müşerref Koçaklı evin penceresine çıkıp kendisini boşluğa bıraktı. Yere çakılarak ağır yaralanan küçük kız vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Anne Fatma Koçaklı bir süre daha kurtarılmayı bekledi ancak itfaiye ekipleri olay yerine ulaşamayınca, kadın önce pencerenin küpeştesine tutundu. Bir süre havada asılı kalan kadın, daha sonra kendisini boşluğa bıraktı. Beton zemine çakılan kadın da vatandaşların çabalarıyla hastaneye götürüldü.

ANNE VE KIZININ DURUMU AĞIR

İtfaiye ekipleri yangın mahalline gelerek alevlere müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Mahsur kalanlar da itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Özel bir hastanede tedavi altına alınan anne ve kızının durumunun ağır olduğunu hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

Alevleri görünce olay yerine koştuklarını belirten vatandaşlar, kurtarma çabalarının yetersiz kaldığını söyledi. Anne ve kızının beton zemine sert bir şekilde düştüğünü anlatan görgü tanıkları, itfaiye ekiplerinin geç geldiğini iddia etti.

Bu arada, soğutma çalışmalarının ardından olay yerinde güvenlik önlemi alan polis de yangına ilişkin incelemelerine başladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir