• DOLAR 32.6
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2411.62
  • ...

Konutlar için elektrik fiyatlarına yüzde 4,52 ve ticarethanelere yüzde 3,84 zam geleceği iddia edildi. 1 Nisan`da yürürlüğe gireceği belirtilen zam konusunda EPDK ise iddiaları şimdilik yalanladı.

Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Nisan`dan itibaren geçerli bir tarife değişikliği ve elektriğe zam olmadığını bildirdi.

EPDK`dan yapılan açıklamada, elektrik tarifelerinde değişiklik yapıldığı ve bunun zam olarak yansıyacağı yönündeki haberlere açıklık getirildi.

Açıklamada, "Kurumumuz tarafından onaylanan ve 1 Nisan`dan itibaren geçerli olacak nihai elektrik tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmayıp herhangi bir abone grubundaki tüketiciler için zam yoktur" denildi.

Elektrik zammı ile ilgili haber şu şekilde basına yansımıştı

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) elektriğe konutta yüzde 4.52, ticarethanelerde yüzde 3.84 zam yapıldığını açıkladı. Zam 1 Nisan`dan itibaren geçerli olacak.

BABACAN: ZAMMA GEREK YOKTU

Uludağ Ekonomi Zirvesi`nde Bloomberg HT`nin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan zammı değerlendirerek, "Türkiye`de elektrik fiyatının artmasına ihtiyaç yok. EPDK kendi başına karar aldı ise doğru yapmamıştır. Sistemin toplamında zam ihtiyacı yoktu. EPDK bazen sistem içi fiyat dengelemesi yapıyor." dedi.