• DOLAR 32.497
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2494.385
  • ...
En başarılı ilçe Çermik ilçesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle ilçesinde bazı açılışlarda bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, başımıza gelenlerin cehaletten kaynaklandığını söyledi.

 

Vali Toprak, Dicle i kültür salonuna ve kapalı halı sahası açılışında bir konuşma yaparak, \"Başımıza ne geliyorsa cehaletten geliyor. Toplumu eğitmemiz gerekiyor. Toplumun kalkınması için altyapısını geliştirmemiz gerekiyor. Diyarbakır ilimizde eğitimde en başarılı ilçe Çermik ilçesidir. Ondan sonrada Dicle ilçemiz geliyor. Demek ki anne ve babalar olarak çocuklarımızı her türlü olumsuzluktan esirgediğimizde, gözümüzün bebeği gibi baktığımızda, koruduğumuzda ve öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımızı eğitmeye çalışırsak başarılı sonuçlar alıyoruz. Tabi bunlar yeterli değildir. Her bir bireyimizi çok daha iyi şartlarda kaliteli bir eğitim içerisinde olmasını arzuluyoruz. Hepimizin bu noktadaki görevini tam anlamıyla yapmasını istiyoruz. Erkek olsun bayan olsun her bir bireyimiz iyi bir şekilde eğitilsin ve yarın öbür gün bir ailenin reisi olarak sorumluluk içerisinde olduğunda aile bireylerini iyi bir şekilde yönetebilsin. Eğitim, öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde olmayınca, eğitim ve öğretimin içeriğini zenginleştirmeyince acılar ve olumsuzluklar yaşıyoruz. Aşiret kavgaları oluyor insanlar birbirlerini hunharca öldürüyor\" dedi.

 

Madde bağımlısı olan gençlerin aile bireylerinin çöktüğünü söyleyen Toprak, daha sonra, \"Çoluk çocuğuna sahip çıkamayan aileler dağılıp gidiyor. O zaman biz aile bireylerini ve otoritesini güçlendirici her katkıyı yapabilmeliyiz\" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir