• DOLAR 32.568
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2429.41
  • ...
Gaspçı Siyonist çeteler  KUDÜS HALKINA SALDIRIYORLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dış Haberler Servisi

Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi sakinleri, tarih yazmaya devam ediyor. İşgal güçlerinin Ramazan ayının ilk haftasından bu yana mahalle sakinlerine, evlerini terk etmeleri için sürdürdüğü baskı bir türlü sonuç vermiyor. Filistinliler, bütün baskılara rağmen evlerinde kalmaya devam ediyor.

İşgal güçlerinin evlerinden çıkaramadığı Filistinlilere, siyonist çeteler de saldırı düzenliyor. Siyonist çetelerle mahalle sakinleri arasında sürekli arbede yaşanıyor.

Önceki gece de siyonist çeteler söz konusu mahalleye saldırdı. İşgal polisinin de çetelere destek vererek, Filistinlilere ses bombaları ve biber gazıyla müdahale etti. Filistin Kızılay’ından yapılan yazılı açıklamada, saldırıda 7 Filistinlinin yaralandığı, bunlardan ikisinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

ÇOCUKLARI HEDEF ALDILAR

Sivil giyimli teröristlerin özellikle küçük yaştaki çocukları hedef alması dikkat çekiyor. Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde önceki gece yaşanan olaylarda bir işgalci yerleşimcinin üzerlerine biber gazı sıkması sonucu 4 Filistinli çocuk ağır şekilde yandı. Çocuklarının yüz ve gözlerinde tahribatın meydana geldiği bildirildi.

FİLİSTİNLİLER KAÇAK SİYONİST YAPILARA KARŞI AYAKTA

Filistinliler, Doğu Kudüs’te sayıları giderek artan kaçak siyonist yerleşim birimlerine karşı hemen her gün protesto amaçlı gösteriler ve yürüyüşler düzenliyor. Bölgeye yerleşmek isteyen siyonist çeteler ise işgal askerlerinin desteğiyle Filistinlilere saldırıyor. İşgal askerleri, Filistinlileri dağıtmak için orantısız güç kullanmaktan çekinmiyor.

İşgal güçleri Pazar gecesi de Batı Yaka'nın Nablus kentinin güneyindeki Beyta beldesinde inşa edilen kaçak yerleşim yerlerine karşı protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilere saldırmıştı. Saldırılarda 4’ü ağır olmak üzere 21 kişi yaralanmıştı.

Filistinli kaynaklarda aktarılan bilgilere göre, sadece son haftalarda kaçak siyonist yerleşimleri protesto eden 5 Filistinli katledildi, onlarcası yaralandı.

ŞEYH CERRAH MAHALLESİ

Siyonist rejim, Filistin’deki işgalini adım adım ilerletiyor. Bu doğrultuda, Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi yıllardır siyonist rejimin hedeflerinden biri haline geldi. İşgal rejimi, silah zoruyla ele geçiremediği mahallelerde uyguladığı sözde mahkeme kararlarını bu mahallede de uygulamaya koydu.

Mahalle sakinleri, siyonist çetelerin tüm baskılarına rağmen evlerini terk etmeyince işgal mahkemeleri devreye girdi. Terör rejimine bağlı Kudüs Sulh Mahkemesi, siyonist çetelerin talebi üzerine 2019'da Şeyh Cerrah Mahallesi'nde oturan 27 Filistinli aileden 12’sinin, evlerini Siyonistlere bırakarak terk etmesi karar verdi. Buna göre, bu ailelerden 4'ünün Ocak 2021'de evlerini boşaltmaları gerekiyordu. Ailelerin itirazı üzerine karar temyiz gitti ancak İsrail Merkezi Mahkemesi, ailelerin itirazını reddetti. İsrail Merkezi Mahkemesi ayrıca ailelere, işgalcilerle "anlaşmaları için" 6 Mayıs'a kadar süre tanıdı. Filistin direnişinin başlaması üzerine mahkeme, nihai kararı hazirana erteledi.

KUDÜSLÜLERE EVLERİNİ VE İŞ YERLERİNİ YIKTIRIYORLAR

Kudüs’teki Filistinlileri tasfiye etmek, kentteki demografik yapıyı değiştirmek ve Yahudi nüfusu artırmak amacıyla Kudüs halkına baskı yapan işgal rejimi, kendilerine yeni ev yapmalarına izin vermediği gibi, evlerine eklemeler yapmalarına da fırsat vermiyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

Ayrıca çaresiz Filistinliler yıkım için yüklü paralar vermemek için evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyor.

İşgal rejimine bağlı olan Kudüs Belediyesi, bir Filistinli vatandaşı Cebel el-Mukebber beldesindeki ticari işletmesini yıkmak zorunda bıraktı. Yerel kaynaklar, Kudüs Belediyesi’nin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Filistinli Musab Sami Ceabis’i tesisini kendi eliyle yıkmaya zorladığını belirtti.

BM ile görüşmeler kötü geçti

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar, Birleşmiş Milletler temsilcisiyle yapılan görüşmenin kötü geçtiğini bildirdi.

Gazze'ye yönelik ablukanın hafifletilmesi ve ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında dün Gazze'ye geçen (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, HAMAS’ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar ile ofisinde bir araya geldi.

Görüşmenin akabinde basına açıklamada bulunan Sinvar, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik politikasını değiştirmediğini ve Gazze'deki insani durumun çözümüne ilişkin de ufukta hiçbir işaret görünmediğini belirtti.

Wennesland'la görüşmesinin olumsuz geçtiğini aktaran Sinvar, "israil, Gazze'deki ablukayı hafifletme konusunda direniş güçlerine şantaj uyguluyor. Biz de HAMAS olarak bu şantajı kabul etmediğimizi söyledik." dedi.

“İSRAİL MESAJIMIZI ALMAMIŞ”

Sinvar, bir sonraki aşamada atılacak adımın belirlenmesi için Gazze'deki diğer direniş güçleriyle toplantı yapmayı düşündüklerini ve bunu BM heyetine ilettiklerini kaydetti.

HAMAS yetkilisi, "Görünen o ki israil halkımızın verdiği mesajı anlamamış. Bu nedenle israil'e yeniden baskı yapmak için direnişin net bir şekilde uygulanması gerekiyor. İsrail'e karşı baskı ve direniş tutumu sergilememiz gerektiği açıkça görünüyor." ifadelerini kullandı.

DİRENİŞİN TALEBİ, ABLUKANIN KALDIRILMASI

İşgal rejimi 10 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne yoğun bir hava saldırısı başlatmıştı. 11 gün süren saldırılar, Filistin direnişinin füze saldırıları nedeniyle işgal rejimini tek taraflı ateşkes yapmaya zorlamıştı. Terör rejiminin saldırılarında 66’sı çocuk 250’den fazla Filistinli katledilmişti.

Filistinli direniş güçleri, ablukanın kaldırılması ve Gazze'nin yeniden imar edilmesine izin verilmesini isterken, işgal rejimi, imara karşılık, HAMAS'ın elindeki 4 siyonistin serbest bırakılmasını istiyor. HAMAS ise Siyonistlerin serbest bırakılması için esir takası yapılmasını şart koşuyor.

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir