• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suudi Arabistan: Eğitimde örneğimiz Türkiye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Suudi Arabistan Yüksek Eğitim Bakan Yardımcısı (Dış İlişkiler Sorumlusu) Prof. Dr. Salim Al Maliq ve Suudi Arabistan Krallığı Kültür Ataşesi Prof. Dr. Khalid Al Mutlaq gibi önemli isimlerin katıldığı etkinliğin ilk gününde Türk-Arap dünyasında akademik açıdan büyük ilerlemeler olduğu bundan sonraki süreçte de eğitim-kültür alışverişinin hızlı bir şekilde devam edeceğine yönelik önemli mesajlar verildi.


Akademik alanda kendini güçlendiren Suudi Arabistan Krallığı, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi`nde yılın en önemli akademik etkinliğini gerçekleştiriyor. İlki, 28 Mart Perşembe yapılan bilim ve kültür etkinliklerine birçok ülkeden siyaset adamı, akademisyen, yatırımcı ve ziyaretçi katıldı. Akademik alanda çok önemli gelişmeler yaşandığı konusunda bilgiler veren Suudi Arabistan Kültür Ataşesi Prof. Dr. Khalid Al Mutlaq Türkiye ile Suudi Arabistan arasında eğitim ve kültür alışverişini geliştirmek istediklerin belirtti.


Gazetecilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtlayan yetkililer; çoğu öğrencinin yurtdışı eğitimi için ABD ve Avrupa ülkelerini tercih ettiğini belirtilirken bu durumu tersine çevirmeyi amaçladıklarını vurguladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir