• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Dicle kültür salonuna ve kapalı halı sahasına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak Diyarbakır Valiliği Koordinesinde Dicle Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen `Dicle SODESle Kültür Merkezine Kavuşuyor` ve `Benim de Bir Spor Tesisim Var` projeleri kapsamında düzenlenen Kültür Salonu ve Kapalı Halı Sahasının açılış programına katıldı.

 

Diyarbakır Valiliğini koordinesinde Dicle Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve SODES işbirliği çerçevesinde Halk Eğitim Müdürlüğüne ait atıl durumdaki konferans salonu 39 bin lira maliyetle gerekli onarım ve tamiratı yapılarak Kültür Salonu haline getirildi. Ayrıca Dicle`deki mevcut halı sahanın bakım ve onarımı yapılarak 138 bin 650 lira maliyet ile Kapalı Halı Saha haline getirildi.

 

Açılış konuşmasında bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Toprak, dünya üzerinde değişik ırk, mezhep ve inançların olduğunu söyleyerek, \"Ayrılık bulmak istiyorsak şuanda herkesin kıyafeti farklı ama gerçek olan bir unsur var. O da hepimizin insan olmasıdır. Bizler o zaman insanı esas noktaya koyacağız. Her bir bireyi, insan olduğu için seveceğiz, değer vereceğiz ve yücelteceğiz. Hepimizin eksiği, aksağı ve gediği vardır ama niyet halis olunca her şey güzel olacaktır. Bu temenniler içerisinde bir ve beraber olarak sevgiyle, vicdanla ve merhametle yoğrulmuş bir şekilde geleceğe hep birlikte yürümeye devam edeceğiz\" dedi.

 

Vali Toprak okuma yazma öğrenen kursiyerlerle sohbet ederek, \"Tüm çocuklarımızın, gençlerimizin okumasını ve eğitimli bir birey olarak kendi ayaklarının üzerinde durmasını istiyoruz. Sizler de gelip burada bu imkanlardan yararlandınız. Kendimize güveneceğiz, başaracağımıza ve ileride faydalı bireyler olarak çoluk çocuğumuzu geliştireceğimize inanacağız. Sizleri gönülden kutluyorum ve tebrik ediyorum\" şeklinde konuşarak, kursiyerlere sertifika belgelerini takdim etti.

 

Daha sonra hayırsever firmalar tarafında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan giyim yardımı kapsamında öğrencilere hediyelerini takdim eden Toprak konuşmasında, \"Sosyal sorumluluk çok önemli. Hayırsever firmalar bir araya gelmişler ve sosyal sorumluluk kapsamında insanlarımıza katkı sağlamak amacıyla kıyafet göndermişler. Bizler de Dicle ilçemizdeki 13 bin öğrencimize hediyelerini ulaştıracağız. Hayırseverlerimizi gönülden ve yürekten sizler adına teşekkür ve tebrik ediyorum\" ifadelerini kaydetti.

 

Son olarak kapalı halı sahasının açılışını kurdelesini kesen Vali Toprak hayırlı ve uğurlu olmasını temennisinden bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir