• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Batman`da Ashab-ı Uhdut Tiyatrosu Sahnelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Bilge Eğitim ve Kültür Derneği (Bilge-Der) Tiyatro Grubu tarafından "Dünya Mustazaflar Haftası"nda sahnelenen "Ashab-ı Uhdut" tiyatro oyunu gelen yoğun istek üzerine saat 19.30`da Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda ikinci defa sahnelendi.

Tiyatro oyununa gelen izleyicileri, tiyatro oyununu düzenleyen Bilge-Der yetkilileri kapıda karşıladı.

Oyunu Hür Dava Partisi İl Başkanı Dr. Aydın Gök, Hür Dava Partisi İlçe Merkez Başkanı M. Emin Doğru ve parti yöneticileri, Hür Dava Partisi Mersin İl Başkanı Salih Demir, bazı STK temsilcileri ile halk izledi.

Tiyatro oyunundan önce Bilge-Der Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Abdurrahman Yakut, Bilge-Der tiyatro grubu tarafından düzenlenen Ashab-ı Uhdut adlı tiyatro gösterimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Tiyatro ile ilgili verilen bilgilerin ardından daha sonra Bilge-Der tiyatro grubu tarafından sahnelenen ve Buruc Süresi`nde geçen Müminlerin hayatını konu alan "Ashab-ı Uhdut" adlı tiyatro oyunu oynandı.

Tiyatro oyununu seyreden izleyiciler zaman zaman duygulu anlar yaşarken, oyun kimilerini ise adeta müminlerin hayatını konu alan "Ashab-ı Uhdut" dönemine götürdü.
Tiyatro oyununun sonunda ise sanatçı Özcan Atsat, tiyatro ekibi ile birlikte "Ashab-ı Uhdut" adlı ilahiyi okudu.

Sergilenen tiyatro oyununun ardından Bilge-Der Başkanı Şehmus Nasıroğlu, "Uhdut Ashabı konulu tiyatro o zamanın şartlarında zalim ve hakkı tanımayan yöneticilerle ilahi kudreti tanıyan bir gencin arasındaki mücadeleyi anlatıyor. Tiyatro, günümüz müstekbirlerin güçleri ne olursa olsun mustazafların sadece Allah`a dayanmaları halinde güçlerinin bir hiç hükmünde olacağını mükemmel bir şekilde anlatmaktadır. Bu mesajı dernek gönüllülerimiz oyun içinde çok güzel yansıttılar. Daha önce Halepçe konulu tiyatro oyununu da güzel bir şekilde sergileyen tiyatro ekibini özverili bir performans sergiledikleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra hazırlanacak çalışmalarda Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Oyunu izlemeye gelen tüm misafirlere de ayrıca çok teşekkür ederim" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir