• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Şanlıurfa’da randevusuz aşı işlemleri hızlandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’da tüm kamu hastaneleri ve özel hastaneler, üniversite hastaneleri, aile hekimlikleri ile alışveriş merkezileri, Organize Sanayi Bölgesi ve Evren Sanayi Sitesindeki mobil ekiplerde randevulu veya randevusuz aşı olma imkânı olduğunu ifade eden Vali Abdullah Erin, belirtilen yaş grubundaki tüm vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

"Toplumsal bağışıklık büyük önem taşıyor"

Salgın sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de büyük sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Vali Erin, "Salgın tedbirlerinin gevşetilmeye başladığı bugünlerde, yeni bir salgın dalgasıyla karşı karşıya kalmamak için toplumsal bağışıklık büyük önem taşıyor. Bu bağışıklığın artmasındaki en önemli tedbir ise aşı olmaktır. Bugün itibariyle, ilimiz genelindeki tüm aşı ünitelerinde 'Sinovac' ve 'Biontech' aşıları, başvuran herkese yapılabiliyor. Vatandaşlarımız aşılarını olarak, yüzde 90’lara varan oranda salgından korunma imkânına kavuşmuş olacak. Toplumca aşıya gerekli önemi verdiğimiz takdirde, salgına karşı bağışıklığımızın artacağı, ölümcül vakalar yaşamak yerine ayakta hafif şekilde bu salgını atlatabileceğimizi bilim adamlarımız açıklamaktadır." şeklinde konuştu.

"Gece geç saatlere kadar aşılanma imkânı bulunuyor"

Salgınla mücadelede büyük emek ve çaba sarf eden sağlık çalışanlarının, bir daha büyük bir salgın dalgasıyla karşılaşılmaması için fedakârlık yapmaya devam ettiğini belirten Vali Erin, özellikle hastanelerdeki aşı ünitelerinde gece geç saatlere kadar aşılanma imkânı bulunduğunu ifade ederek, tüm Şanlıurfalıları duyarlı olmaya çağırdı.

Salgın tedbirlerinin gevşetilmesine rağmen, belli başlı tedbirlerin uygulanmaya devam ettiğini de hatırlatan Vali Erin, özellikle taziye evi konusundaki yasağın devam ettiğini, bunun yanında düğün ve benzeri toplu etkinliklerin maske ve mesafe kısıtlamasına tabi olduğunu hatırlattı. Salgın riski tamamen ortadan kalkana kadar maske, mesafe ve temizlik kurallarının değişmeyeceğinin altını çizen Vali Erin, iş yerleri, kamuya açık alanlar ve toplu halde bulunulan mekânlarda denetimlerin devam ettiğini ifade etti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir