• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: ŞEMDİNLİ DAVASI ERTELENDİ
Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde umut kitabevinin bombalanması olarak bilinen Şemdinli olayında 39 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş`in yargılandığı bugünkü mahkemede, mahkeme heyeti duruşmayı 23 Mayıs 2013 tarihine erteledi.

 

GAZETE VAN : PRP UYGULAMASI BAŞLIYOR
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde, Trombositten Zengin Plazma (PRP) uygulamasının başladığı belirtildi.

 

MERKUR HABER : KCK Davasında BDP`lilere Gizli Tanık Şoku!
Van 5`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen ve aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın da bulunduğu BDP`lilerin yargılandığı 13 sanıklı KCK davasında gizli tanık BDP`li çıktı.

 

WAN HABER: Depremden Daha Felaket!
Van Ekonomi Konseyi, yazılı bir açıklama yaparak imar ile ilgili sorunların çözülemediğini aksine Revize İmar Planı`nın söz konusu haliyle geçmesi durumunda çok büyük mağduriyetlerin yaşanacağına işaret etti.

 

VAN HAVADİS : Başkale`yi Hatırlayan Yok
Milletvekilleri Van`ın tüm ilçelerini bir bir ziyaret ediyorlar. Söz konusu Van`ın en güzel ilçesi olan Başkale olunca durum değişiyor. Siyasilerin seçimden seçime Başkale ilçesini ziyaret etmeleri, elbette ki, tepkilere neden olacaktır. Başkale ilçesine üvey evlat muamelesi yapmak hem Başkalelilere hemde Başkale ilçesinde AK Parti`ye gönül verenlere büyük haksızlıktır. Ümit ederim gün gelir Milletvekilleri, Başkale ilçesinin de yolunu hatırlar ve ziyaret ederler.

 

ŞEHRİ VAN : Hayvancılık Can Çekişiyor, El Atacak Birileri Yok mu?
Bir zamanlar kırmızı er üretiminde Türkiye`nin gözde illerinden biri olan Van`da, hayvancılık sektöründe kan kaybı yaşanmaya devam ediyor. İlk olarak köyden kente göçlerle büyük bir düşüşe geçen, son yıllarda ise mera azlığından ve yem fiyatlarının yükselmesinden dolayı dibe vuran et üreticiliğinin vahim hali her geçen gün Van`daki üreticiyi üretim yapmaktan, tüketiciyi ise kırmızı et yemekten alı koyuyor. Elimizden kayıp giden hayvancılığa ise kimse dur diyemiyor�

 

PRESTİJ : Korkudan Van`a Gelmiyorlar`!
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van`a bu yıl Nevroz`da İran`dan turist gelmemesinin nedeninin İran`ın para biriminin Türk lirası karşısında kaybettiği değer ve Van`da 2011 yılında yaşanan depremin yarattığı korku olduğunu söyledi.
(Mehmet Aldemir- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir