• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
YÖK`te, BÇG`den Emir Alan Bir Büro Kurulmuş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir tarafından, 28 Şubat postmodern darbesi sürecinde oluşturulan Batı Çalışma Grubu ’nun (BÇG): Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri’nin yanı sıra Yüksek Öğretim Kurumu’nda da (YÖK ) büro kurduğu ortaya çıktı. Taraf`ın haberine göre, Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve iki YÖK yöneticisinin askerlerle ilgili soruşturmada yer alma nedeninin de YÖK’nün o dönemde karargâha bağlı bir birim gibi hâreket etmesi olduğu öğrenildi.

Çevik Bir tarafından kurulan büro bizzat Genelkurmay`a bağlı faaliyet gösteriyor, akademisyenlerin atama ve tasfiye listesi bile BÇG tarafından belirleniyordu.

Ankara TMK. 10. Madde’yle Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce yürütülen 28 Şubat postmodern darbesiyle ilgili soruşturmada, 100’ü aşkın asker şüphelinin yanı sıra eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve haklarında yakalama kararı olan ve hâlen kaçak konumunda bulunan iki eski YÖK yöneticisinin de bulunması tartışma konusu olmuştu. Kemal Gürüz ve iki YÖK yöneticisinin “asker”, “sivil” ve “işkence” başlıklarıyla ayrılan soruşturmaların askerî ayağında yargılanma nedenleri ise YÖK’te kurulan BÇG bürosu. 28 Şubat döneminde, Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir tarafından kurulduğu belirtilen Batı Çalışma Grubu’nun, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nde özel birim kurduğu belirlenmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir