• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
İkinci Berlin Konferansında Libya'daki siyasi süreç ele alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya krizine siyasi çözüm bulmak amacıyla ilk olarak 19 Ocak 2020'de düzenlenen konferansın ikincisine, Libya'dan Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ve Başbakan Abdulhamid Dibeybe, BM'nin Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis ve Libya ile ilgili ülkelerin dışişleri bakanları katılıyor.

Mart ayında göreve gelen Libya'nın Ulusal Birlik Hükümeti'nin ilk kez katılacağı İkinci Berlin Konferansı'nda, Libya'da barışı tesis etmek için kaydedilen ilerlemelerin değerlendirilmesi, ayrıca istikrarın sürdürülebilmesi için atılacak adımlara odaklanılması amaçlanıyor.

Konferans kapsamında, ülkede 24 Aralık’ta yapılması planlanan genel ve başkanlık seçimlerine zamanında gidilmesinin vurgulanması ve ateşkes anlaşmasında yer alan yabancı güçlerin ve paralı askerlerin Libya’dan çekilmesi konusunun öne çıkması bekleniyor.

Bunun yanı sıra konferansta, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından uygulanan silah ambargosuna uyma çağrısının yinelenmesi ve ülkede güvenlik güçlerinin birleştirilmesine ilişkin bağlayıcı kararlar alınması öngörülüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir