• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Yüzlerce kişi zehirlenmişti: Tunç Soyer’den açıklama geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ-AA

Soyer, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'u kabulünün ardından gazetecilerin içme suyu şebekesinde yaşanan sorunla ilgili sorularını yanıtladı.

“ABARTILIYOR”

Sorunun abartıldığını öne süren CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi. Yani sadece klor dozajıyla ilgili bir sorun. O da çok kısa sürede giderildi zaten. Arızaya ilişkin çok sayıda haberle karşılaştım. Yok hastaneler doldu, yok insanlar... Hiçbiri doğru değil. Baktırdık hastanelere de böyle bir problem yok. Ama tabii ki bu tür teknik arızaların insan sağlığı için tehdit olabileceğini düşündüğümüz için de çok daha titiz ve hassas davranmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

"TOKSİK TANI YOK"

İZSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada da klorlama ünitesindeki arıza nedeniyle dün İzmir'in bazı ilçelerinde şebeke suyunda kokuya neden olan değişim yaşandığı, bunun insan sağlığını etkileyecek bir durum yaratmadığı belirtildi.

YÜZLERCE KİŞİ HASTANELERE KOŞTU

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisine başvuran vatandaşlar, içtikleri ve kullandıkları suda kötü tat ve koku olduğunu belirtmişti. Vatandaşlar, suyu kullandıktan sonra mide bulantısı ve baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yaşadıklarını ifade etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir