• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Batman’da ‘Yaz Kur’an Kursu’ kayıtları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Yaz Kur'an Kurslarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Müftü Erhan açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte açtığı yaz Kur'an kurslarının bu yıl da Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze şeklinde gerçekleştirileceğini söyledi.

2021 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim öğretimin tek dönem halinde 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını bildiren Erhan, başvuruların 21 Haziran- 11 Temmuz tarihleri arasında cami, Kur'an kursları veya www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılabileceğini aktardı.

Yaz Kur'an kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençlerin katılabileceğini, ayrıca çocuklar için yüz yüze, gençler için online eğitim olacağını belirten İl Müftüsü Erhan, şöyle devam etti:

Diyanet İşler Başkanlığımızın 2021 yılı Yaz Kur'an Kursları uygulama esasları çerçevesinde 4-9 yaş grubu öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna başvurup, bu gruba sadece yüz yüze eğitim verilecektir. 10-15 yaş arası öğrencilerin eğitimleri ise tercihlerine göre yüz yüze veya çevrimiçi olacak. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları web sitesi üzerinden alınacak. Bu yaş grubundaki öğrencilerin eğitimleri sadece çevrimiçi yapılabilecek, ayrıca Kur'an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşların velileri başvuru yapabilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığının Covid-19 salgını sebebiyle Kur'an kursları ve camilerde tedbirlerle ilgili “Covid-19 Salgın Rehberi" hazırladığını da ifade eden Müftü Erhan şunları kaydetti:

"Yüz yüze eğitimlerde azami derecede maske-mesafe ve temizlik kuralına riayet edilerek, Başkanlığımızın belirlediği müfredat çerçevesinde çocuklarımıza, dini ve milli kültürümüzün temel değerlerinin kazandırılması için cami görevlilerimiz ve Kur’an kursu hocalarımız, yaz kursuna katılan çocuklarla, velilerimizin de desteğiyle güçlü bir iletişim kurmak sureti ile yaz kursunun etkinlik ve verimliliğini artırmaları hususunda üzerlerine düşeni yapacaklardır. Bu süreçlerin gerektiği gibi takip edilmesiyle çok verimli bir eğitim dönemi geçireceğimize inanıyorum.”(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir