• DOLAR 32.538
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2485.203
  • ...
SON DAKİKA
Cep Telefonu Kullananlara Hayati Uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uzmanlar; bulantı, baş ağrısı, bulanık görme ve dengesizlik gibi belirtilerin beyin tümörü nün habercisi olabileceğini söylüyor. Çocukluk çağında ve yaşlılarda sık görülen beyin tümörlerinde, erken teşhis, tedavi şansını artıyor.

Op. Dr. Umut Yaka , beyin tümörüne yol açan nedenler hakkında bilgi verdi.

Beyin tümörlerinin kafatası içerisinde büyüyerek beynin üzerine baskı yaptığını belirten Yaka, “Bu baskı beyinde kalıcı hasarlara yol açabilir. Beyin tümörleri herhangi bir yaşta oluşabilir, ancak en çok 3-12 yaş grubu ve 40-70 yaş grubunda görülmektedir.” dedi.

Cep telefonu nu fazla kullanan kişilerin de risk grubuna girdiğini ifade eden Yaka, “Beyin tümörlerinin oluşma sebepleri arasında; arıtma-lastik-boya sanayinde çalışmak, virüs enfeksiyonları ve kalıtımdan bahsedilmektedir. Şu ana kadar yürütülen bilimsel çalışmalarda cep telefonları ve beyin tümörü arasında net bir bağlantı bulunmamaktadır. Ancak Dünya Sağlık Örgütü, cep telefonlarını muhtemel kanser sebepleri arasında değerlendirmekte ve günde 30 dakika cep telefonu kullanımının beyin tümörü riskini artırdığı bildirmektedir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir