• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Akçakale Yar-Der kamptaki olayları değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale Süleyman Şah Kampı`nda dün çıkan yangın sırasında bir çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine mülteciler isyan başlatmıştı. Olayların yatıştırılması sonrası olaylara karıştıkları iddia edilen yaklaşık 600 Suriyeli mülteci de sınır dışı edildi.

 

Yaşananlar ile ilgili bir açıklama yapan Akçakale Yar-Der Başkanı İbrahim Yılmaz, \"Geçtiğimiz günlerde kampta çıkan yangından dolayı hayatını kaybeden Suriyeli minik bacımıza Allah`tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Yaşanan bu üzücü hadisenin bir daha olmamasını yüce Allah`tan diliyorum. Bununla birlikte yaşanan bu üzücü hadiseden etkilenip eylem yapan Suriyeli misafirlerimizin de kargaşaya yol açıp kampın içinde büyük bir hadise çıkarmaları da bizleri derinden üzmüştür. Biz Yar-Der olarak bir daha böyle bir hadisenin oluşmamasını diliyoruz\" dedi.

 

Yılmaz açıklamanın devamında, Akçakaleli kardeşlerimizi de bu konu da sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Ev sahibi bizler ve misafirlerimizle olan bu karşılıklı çatışmada büyük hasarlar görüldü, kalpler kırıldı. Karşılıklı olarak böyle bir olayın bir daha olmaması için, Müslümanların birbirlerinin kardeşi olduğunu buradan hatırlatır ve aramızda oluşacak kin ve nefretin hiç kimseye fayda sağlamayacağını, ancak İslam düşmanlarının sevinmesine sebep olacağını hatırlatırız. Son olarak Akçakale halkının Suriyeli kardeşlerle ilk başta olduğu gibi kardeşçe yaşamalarını diliyoruz\" şeklinde konuştu. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Video Yükleniyor…

Bu haberler de ilginizi çekebilir