• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Batman’da TÜGVA’nın 3’üncü genel kurulu yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevcut Başkan Mehmet Onutçu, Genel Kurulda güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Olağan Genel Kurul toplantısına STK temsilcileri, öğrenciler ile TÜGVA üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Onutçu, “Türkiye Gençlik Vakfı ailesi olarak, kuruluşumuzdan beri yurt içi ve yurt dışında birçok hayırlı, faydalı etkinlik, geziler, yarışmalar, yardımlar ve projeler gerçekleştirdik. TÜGVA Batman İl Temsilcisi olarak göreve başladığım 8 Kasım 2019 tarihinden bugüne kadar arkadaşlarımızla beraber birçok faaliyete imza attık. Tüm dünya ve ülkemizde görülen Covid-19 pandemisi şartlarına rağmen, engel tanımadan tedbirler kapsamında hizmetlerimize ve online etkinliklerimize devam ettik.” dedi.

Gençliğe faydalı çalışmaların içinde olduklarını belirten Onutçu, “Bir tasavvuf ehlinin deyimiyle zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek keskin gözlere sahip bir gençlik. Buradan hareketle Vakfımızı kurduğumuz ilk günden bu güne kadar hummalı bir çalışma ile gençlerimize faydalı olacak konferanslar, basın açıklamaları, kamplar, okuma programları, gençler arası muhabbet ve diyaloğu arttırma amaçlı sosyal etkinlikler gerçekleştirdik. İnşallah bu tür çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Toplumun idarecileri, yöneticileri ve eğitimcileri olacak gençlik günah ve ifsad batağında bocalarken halka ve çocuklarımıza neler verebilir? Kendisi ıslah edilmeye muhtaç bir gençlik geleceğimiz ve neslimiz için nasıl bir ümit verir? İşte bizler öncelikle özümüze dönüşün gençlerden başlaması gerektiği düşüncesindeyiz." diye konuştu.

Gençlere çağrıda bulunan Onutçu, “O halde hazırlanın ey gençler! Bugün çaba gösterelim, yoksa yarın iş yapmaya gücümüz yetmez. Kendi hayatınızı başıboş akranlarınızın hayatları ile kıyaslamayın, dava adamlarının hayatları ile kıyaslayın. Çünkü ümmetin sorunlarını omuzlamak için gerekli olan zamandan önce olgunlaşmak zorundasınız. Büyük düşünün, fedakârca düşünün; büyürsünüz, kıymetlenirsiniz. Büyük davalara kalkışan insanların hayat çizgisi böyledir. Ve bu hayat çizgisi zafer ve kurtuluşla neticelenmiştir. İşte Türkiye Gençlik Vakfı olarak gayemiz bu gençliği oluşturmak, ayağa kaldırmak, şahlandırmaktır. Topluca silkinmek, okumak, koşmak ve azmetmektir. Yolumuza döşenen tüm engelleri, günahları, tuzakları aşıp hedefimize varmaktır. Artık küçük işlerle uğraşmanın vakti geçmiştir. Büyük düşünmenin, büyük işlere kalkışmanın ise tam sırasıdır. Gençlik gayrete gelirse elbette toplumda gelecektir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir