• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
KUDÜS VE  MESCİD-İ AKSA’YI  ANADOLUYA TAŞIYORLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Daştan

Siyonist işgalin terör eylemleri hedefinde olan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşturulması adına organize edilen programda. Mescid-i Aksa maketinin başta İzmit, Bursa, Ankara, Diyarbakır, Batman ve Van olmak üzere ülkenin dört bir tarafında sergileneceği bilgisi paylaşıldı. İstanbul Başakşehir'de startı verilen program ile yola çıkarak ülkenin dört bir yanına gidecek olan Mescid-i Aksa maketi gönüllerdeki Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının yeniden yeşermesine vesile olması temenni edildi.

KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA DÜNYANIN KALBİDİR

Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa için yapılan yardım çalışmalarını takdir eden ve tebriklerini ileten Ürdünlü eski Milletvekili Dr. İbrahim el-Ara'ravi açılış konuşmasını yaptı. El-Ara'ravi, "Allah nasip ederse bu güzel projemizi Anadolu'nun farklı illerine göndereceğiz. Bu projenin amacı ise halkımızı Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin davası konusunda bilgilendirmek. Bu güzel projeye öncülük ettikleri için HÜDA PAR'a, Filistin Vakfı'na ve Yetimler Vakfı'na teşekkür ederiz. Filistin ve Kudüs denildiğinde aklımıza sadece bir toprak parçasının gelmemesi lazım. Kudüs ve Mescid-i Aksa dünyanın kalbidir. Ortadoğu'da cereyan eden bütün savaşların, çatışmaların merkezinde yer alıyor. Şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki Kudüs ve Mescid-i Aksa kimin elinde ise bütün dünya onun elindedir. Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı kontrol edenler dünyayı yöneten insanlardır. Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin denildiğinde aklımıza sadece bir toprak parçası gelmesin. Mescid-i Aksa'nın 10 bin yıllık tarihi var. O yüzden Kudüs denildiğinde aklımıza çok daha büyük hayallerin gelmesi lazım." dedi.

"MESCİD-İ AKSA TÜM ÜMMETİN DAVASIDIR"

Kudüs'ün tarihi ile ilgili bilgi aktaran el-Ara'ravi, Kudüs'ün sadece Yahudiler tarafından işgal edilmediğine değindi.

El-Ara'ravi, "Mescid-i Aksa'nın tarihine baktığımızda ilk olarak Farsların egemenliği altındaydı. Ondan sonra Romalıların eline geçti. Peygamber Efendimiz'den sonra Hazreti Ömer döneminde İslam orduları tarafından fethedilmiş ve İslam devleti topraklarına katılmıştır. Mescid-i Aksa toprakları Osmanlı İmparatorluğu ile yine Müslümanların hakimiyeti altında kalıyor. Siyonizmin kurucuları Sultan Abdülhamit Han'ın yanına gelerek Yahudiler için Filistin'de yer vermesini istiyorlar. Sultan Abdülhamit Han, 'Bizler Filistin topraklarını kanımızla aldık ve ancak kanımızla veririz. Sizler bu canı almadıkça, bu can bu bedende kaldıkça Mescid-i Aksa'yı korumak için mücadeleye devam edecek.' diyerek gelen siyonistleri geri çeviriyor. Bu cevap üzerine şu teklifte bulunuyorlar, 'Eğer Filistin'de bizlere toprak verirseniz Osmanlı'nın borçlarını öderiz.' Ama Sultan Abdülhamit Han bu teklifi kabul etmiyor. Filistin topraklarını Yahudilere peşkeş çekmiyor. Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece Yahudiler tarafından işgal edilmemiş, Hristiyanlar tarafından da işgal edilmiştir. Bu mukaddes topraklar 200 yıl haçlıların esaretinde kalmıştır. Allah'ın yardımıyla Selahaddin Eyyubi'nin ordusuyla Kudüs toprakları yeniden fethediliyor." diye konuştu.

"BÜTÜN ÜMMETİN ÜZERİNDE BİR VAZİFE VE VEBALDİR"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın yaralarına merhem olma adına düzenlenen programda konuşan Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, Kudüs'ün özgürlüğünü ve tutsaklığını değerlendirdi. Eşin, "Kudüs ve Mescid-i Aksa saf bir toprak parçası değildir. Bizler Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya bir akide iman meselesi olarak bakıyoruz. Kudüs ne zaman özgür olmuşsa ümmette o zaman özgür olmuştur. Kudüs ve Mescid-i Aksa ne zaman zorda ve işgal altında olmuş ise ümmette en zor dönemlerini geçirmiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması Türklerin, Kürtlerin ve Arapların yanı salt bir ırkın görevi değildir. Bütün ümmetin üzerinde bir vazife ve vebaldir. Tarihe bakıldığında Filistin toprakları Arapların toprakları olmasına rağmen Nureddin Zengi ve Selahaddin Eyyubi tarafından Kudüs'teki Hristiyan işgali sonlandırılmış ve Kudüs özgürlüğüne kavuşturulmuştur. Düşünün bir Arap toprağının özgürlüğüne kavuşturulması için bir taraftan Türkler diğer taraftan Kürtler ve diğer kavimler savaşıyor ve bedel ödüyor." dedi.

"MESCİD-İ AKSA'NIN İŞGAL ALTINDA OLDUĞUNU İDRAK ETSİNLER"

Mescid-i Aksa maketinin amacına değinen Eşin, "Bizler bu maketi ülkenin farklı yerlerine, coğrafyalarına, farklı şehirlerine ve meydanlarına göndereceğiz. Oralarda sergileyeceğiz. İnsanlar Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı görüp tanısınlar ve Mescid-i Aksa'nın işgal altında olduğunu idrak etsinler. Bunu bir görev ve vazife olarak bilip Mescid-i Aksa'yı nasıl özgürleştirebiliriz derdi ile sürekli olarak dertlensinler. İnşallah bu maketimiz yola çıkacak İzmit, Bursa, Ankara, Diyarbakır, Batman ve Van gibi farklı illerimize gidecek." diye konuştu. Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının unutulmaması ve diri tutulması için gerçekleştirilen program Yetimler Vakfı'nın mesajı ile son buldu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir