• DOLAR 32.541
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2489.42
  • ...
Başbakan Mesrur Barzani: Tek gelir kaynağımızın petrol olmasını istemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Mesrur Barzani, Duhok Amerikan Üniversitesi’nin ABD’deki 6 üniversite ile işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller ile birlikte Duhok Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet törenine katıldı.

Törende konuşan Başbakan Mesrur Barzani, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, Duhok Amerikan Üniversitesi’nin Kürdistan Bölgesi’nde online eğitimin öncülüğünü yaptığını belirtti.

Duhok Amerikan Üniversitesi’nin Kürdistan’daki diğer üniversiteler için örnek olduğunu kaydeden Başbakan, üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerden övgüyle söz etti.

Geçtiğimiz yıllarda Kürdistan’da kaliteli akademik kurumların kurulmasına ve bu kurumlardan liderlerin yetiştirilmesine yönelik hayalinin olduğunu belirten Başbakan, DAİŞ’le mücadele sürecinde Başkan Mesud Barzani tarafından Duhok Amerikan Üniversitesi’nin Mustafa Barzani binasının açıldığını ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye söz konusu üniversiteye ve eğitime verdiği sürekli destekten ötürü teşekkür eden Başbakan, Duhok Amerikan Üniversitesi’nin ABD’deki 6 üniversite ile işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.

Hükümetin eğitimin çeşitlendirilmesine ve özel sektöre desteğini kaydeden Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nin tüm illerinde yeni projelerin açılışlarının yapıldığını ifade etti.

Öğrencilere, üniversitede almış oldukları eğitimi çalışma hayatında hizmete sunmalarını isteyen Başbakan, millete tüm imkanlarla hizmet edilmesinin öneminin altını çizdi.

Hükümet faklı alanlardaki çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Başbakan, Kürdistan’ın doğasının korunmasının önemine işaret etti.

Duhok Amerikan Üniversitesi’nin eğitiminin dünya standartlarında olduğunu söyleyen Başbakan, öğrencilerin coronavirüse rağmen eğitimlerini tamamlayıp mezun olduğunu bildirdi.

Kaynak; K24

Bu haberler de ilginizi çekebilir