• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
Arap Büyükelçiler Mersin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Kuruluşunun 10.yılında Türkiye`de bir ilki gerçekleştiren Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB), 17 Arap ülkesi büyükelçisini Mersin`de ağırladı.

 

Türkiye`de ilk kez yapılan etkinlik kapsamında kente gelen büyükelçilere, ilk olarak TURAB-Türkiye Genç İşadamları Derneği (TUGİAD) Çukurova Şubesi`nin işbirliğinde verilen yemek verildi.

 

Yemek öncesi bir konuşma yapan TURAB Genel Başkanı Emin Ucuz, "17 Arap ülkesinin Türkiye`deki Ankara büyükelçilerinin Mersin`de ağırlanması, hem ülkemiz hem de Mersin`in tanıtımı, ayrıca ekonomik ve kültürel diyalogun geliştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır.
4 gün sürecek olan programda iş dünyasının sayın büyükelçilerimizle ülkeler arası ekonomik bağlarını güçlendireceğine, barış ve dostluk ilişkilerinin gelişeceğine inanıyoruz. Ayrıca bu önemli buluşmaya Akdeniz Oyunları`na katılacak olan 8 ülkenin büyükelçilerinin de katılması son derece önemlidir" dedi.

 

"İhracat çeşidini arttırabiliriz"

Ucuz`un ardından konuşan TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner ise, programın bundan sonraki süreçte daha da gelişerek, geleneksel hale getirileceğini ifade ederek, " TÜİK verilerine göre Arap ülkelerine yapılan ihracatta önceliği taşıyan ürünler, ağaç ürünleri, çimento, meyve ve sebze başta olmak üzere, bakliyat, konfeksiyon, iklimlendirme ve elektrik malzemeleridir. Elbette bu çeşitler artmalı ve yeni pazarlar açılmalıdır. Bizler ihraç edilen ürünlerin ve alanların çeşitlendirilmesi, ekonomik işbirliğinin gelişmesi için üzerimize düşen her türlü görevi yürütmeye hazırız. Bu buluşmanın ve 4 gün sürecek programın önemli bir adım olacağına inanıyor, ülkeler arasındaki bağların gelişimine önemli katkılar sunacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

 

Yemeğe, Arap Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Muhammed El Fettah Naciri ile Kuveyt`in duayen Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz El Duveyk`in yanı sıra, Filistin, Bahyren, Umman, Mısır, Moritanya, Somali, Ürdün, Lübnan, Libya, Suudi Arabistan, Sudan, Fas, Cezayir, Tunus ve Irak büyükelçileri katıldı.

 

"Ekonominiz istikrarlı ve güven verici"

Heyet adına konuşan Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz El Duveyk, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin çok eskilere dayandığını belirterek, özellikle de Mersin`de olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

Türkiye`nin ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü ve istikrarlı bir gelişme kaydettiğini kaydeden Abdullah Abdulaziz El Duveyk, bunun da ülkeye duyulan güveni artırdığını savundu.Mersin`i çok sevdiklerini sözlerine ekleyen Duveyk, kente hayran kaldıklarını söyledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir